Afbeelding
Foto:

Genieten op School-
HockeyFunGames

NIJVERDAL - Hockeyclub Hellendoorn Nijverdal (HCHN) organiseerde afgelopen zaterdag de 18e SchoolHockeyFunGames. In 1999 kleinschalig begonnen en is uitgegroeid tot een grootst hockey evenement voor basisschoolkinderen uit de gemeente Hellendoorn.

's Ochtends speelde mixed teams van groepen 5 en 6 tegen elkaar en 's middags waren de groepen 7 en 8 aan de beurt. Een toernooi wat door meer dan 60 jeugdige vrijwilligers van HCHN werd georganiseerd. Meehelpen bij HCHN is normaal. Hockeyleden uit B en C teams, dames 1 en heren 1 waren spelbegeleider, teamcoach, ze hielpen met het opbouwen, deelde gratis ranja uit of ze waren druk bezig met het bakken van hamburgers voor alle teams. Muziek galmde uit de speakers en in de pauzes werden er spelletjes gespeeld op de twee reusachtige springkussens.

Aanmeldingen
Voor iedereen die mee deed was er een hockeystick te leen. Uit veiligheidsoverwegingen werden de wedstrijden met zachte ballen gespeeld. In tegenstelling tot anderen jaren, viel het aantal aanmeldingen wat tegen. Een veel gehoord geluid was, dat er veel evenementen aan het einde van het schooljaar georganiseerd worden door diverse verenigingen. Kinderen kunnen dan niet altijd aan de SchoolHockeyFunGames meedoen. HCHN gaat komend jaar in beraad en wil dit toernooi in een ander seizoen organiseren. het Einde van het schooljaar is niet echt haalbaar meer. HCHN zal in het nieuwe schooljaar alle basisscholen in de gemeente Hellendoorn hierover informeren.

Uitslagen
De uitslagen van alle wedstrijden werd nauwkeurig bijgehouden. Finale wedstrijden werden gespeeld. De winnaar van groep 5 en 6 was het team van de Schaapskooi. Het team 'hockey doe je met een stokkie' van de Triangel werd nummer 1 van de groepen 7 en 8. De 'Traingel topscoorders' en 'A-team' wonnen de fairplay prijs. Het toernooi werd afgesloten met een feestelijk tintje. Tijdens de SchoolHockeyFunGames werd Nora Westrate het 325e lid. Zij kreeg een nieuwe HCHN hockeytas cadeau, welke uitgereikt werd door de hoofdtrainster.