Afbeelding
Foto:

Zomer Zumba bij Fysion

NIJVERDAL - Wie zich in de zomer verveelt en graag iets sportiefs wil doen kan ook deelnemen aan de Zomer Zumba van gymnastiekvereniging Fysion in Nijverdal. Zowel leden als niet-leden zijn van harte welkom.

Deelname is niet duur; maximaal 3 euro per lesuur. Hiervoor kunnen de deelnemers dan heerlijk fanatiek een uurtje swingen op Latijns-Amerikaanse muziek. De Zumba lessen worden gegeven door Sarien Jansen in het Ravijn (zaal 1, meteen rechts als je binnenkomt).

Wat is Zumba?
Zumba is een Latijns-Amerikaans geïnspireerde dansfitness die Latijnse en internationale muziek met swingende dansbewegingen combineert. Hierdoor ontstaat een dynamisch, leuk en effectief fitness systeem.

Vetverbranding
Zumba volgt de aerobic and interval training methode. Zo wordt de calorieverbranding verhoogd. Je kunt tot 1000 calorieën per les verbranden. Dit is natuurlijk afhankelijk van het fitnessniveau, het intensiteitsniveau en hoe swingend jij meedoet.

Spierversterking
Gedurende de hele Zumba-les krijg je een goede controle over je kern/torso – oftewel je buik-, rug- en beenspieren. Hierdoor krijg je een strakkere buik en rugspieren. Je onderlichaam krijgt een totale 'workout'. Je zult merken dat je been- en bil- spieren steviger en strakker worden en meer vorm krijgen. De bewegingen die je met je armen moet doen, zorgen hierbij ook voor de nodige versteviging. Wil je meer informatie? sarienwestenberg@hotmail.com.