Heidi Duteweert
Heidi Duteweert Foto: Petra Koenderink

Burgemeester Raven aan de slag voor tweede termijn

NIJVERDAL - Burgemeester Anneke Raven is dinsdag feestelijk herbenoemd tot burgemeester van de gemeente Hellendoorn. In een bijzondere raadsvergadering werd deze formaliteit afgehandeld.

Burgemeesters worden in Nederland bij Koninklijk besluit benoemd voor een ambtsperiode van zes jaar. Hierna is het aan de burgemeester én de gemeenteraad om te beslissen of ze graag door willen naar een nieuwe termijn. De burgemeester werd dinsdag officieel herbenoemd door de Overijsselse Commissaris van de Koning, Ank Bijleveld. Dit gebeurde in het Huis voor Bestuur en Cultuur in Nijverdal onder grote belangstelling.

Receptie
Na afloop werd een receptie gehouden in de hal van het gemeentehuis. Hier kregen inwoners de gelegenheid om burgemeester Raven te feliciteren met haar herbenoeming. Burgemeester Raven viert eind deze maand haar 62-ste verjaardag, waarmee ze met haar nieuwe termijn dus over de pensioensgerechtigde leeftijd gaat. Burgemeesters kunnen in principe tot hun zeventigste doorwerken. Burgemeester Anneke Raven is ook de eerste vrouwelijke burgemeester in de geschiedenis van Hellendoorn.