Moeders mooiste

HELLENDOORN - Deze zomer wordt er in het regionale streekdrachtenmuseum Erve Hofman in Hellendoorn een bijzondere tentoonstelling gehouden. Onder de titel Moeders mooiste is er een bonte parade te zien van kleding uit de periode 1850-1950.

De bezoeker kan genieten van dagelijkse dracht en feestelijke kleding van boeren en burgers uit verschillende delen van het land. Bij kinderen hoort speelgoed en dat wordt dan ook in ruime mate geëxposeerd. De tentoonstelling Moeders mooiste is een feest van herkenning en een bezoek van (groot)ouders met hun kinderen meer dan waard.

Informatie
De expositie is van 2 mei t/m 4 november en is te zien op dinsdag tot en met zaterdag van 13.30 – 17.00 uur. De kosten voor de entree bedragen 4 euro. Kinderen tot 12 jaar kunnen gratis naar binnen.

Benefietconcert


NIJVERDAL - Op zaterdag 15 juli is er een benefietconcert in het Openluchttheater Nijverdal waarvan de opbrengsten naar KiKa gaan.

Organisator tevens dirigent, Hans Dijsselhof heeft een blaasorkest samengesteld bestaande uit de beste muzikanten uit Twente. De Twentse componist/arrangeur Henk Kleinmeijer staat samen met de Twentse taal centraal deze avond.

Informatie
Hans Dijsselhof en zien Twentsche Muzikanten zullen vanaf 20:00 uur optreden. Voorverkoop is bij ZINiN en de kosten bedragen 6 euro en aan de kassa van het Openluchttheater bedragen de kosten 7,50 euro.