Afbeelding
Foto:

Meiden DES winnen internationaal toernooi

NIJVERDAL - De meiden van voetbalclub DES hebben afgelopen week de derde prijs in de wacht gesleept bij een internationaal toernooi in het Duitse Kaiserslautern.

De meiden onder 15 kwamen in actie op dit uitdagende toernooi met een sterk deelnemersveld. Maar liefst 21 internationale meidenteams uit heel Europa gingen hier de strijd met elkaar aan. Een bijzondere uitdaging voor de Nijverdalse meiden om te kijken hoe zij presteren tegen andere, eveneens sterke teams.

Gezellig
Uiteraard stond ook de gezelligheid hoog op de prioriteitenlijst, zo was het een leuke reis naar Kaiserslautern. Na een gezellige reis kwamen we eind van de middag aan bij het sportcomplex waar eerst de opkomst was van alle teams met landenvlaggen. Helaas waren de DES-meiden hun vlag vergeten, maar dat werd goedgemaakt door hun zeer opvallende super oranje shirts beschikbaar gesteld door sponsor TIB Finishing.

Wennen
Het was voor de speelsters wel even wennen aan het spelen op de kleinere velden. Normaliter komen zij op een volledig veld in actie, waardoor de omschakeling naar sneller en tactischer voetbal iets lastiger was. Ook de heenreis zat nog wat in de benen, waardoor het eerste duel verloren werd met 2-3. Na een gezellige (dus korte) nacht en een ochtendwandeling (met extra rondje) wist het team weer de drive te vinden. Het tweede duel en de volgende wedstrijden werden voortvarend aangepakt met winst in alle vier wedstrijden. Dit leverde een eerste plek op in de poulefase, waarna de halve finales gespeeld konden worden.

Te sterk
Helaas bleek de tegenstander net iets te sterk voor de Nijverdalse meiden, waardoor ze met 0-2 verloren. Aan de inzet ontbrak het zeker niet, maar soms is de tegenstander gewoon iets beter, zo relativeerde de ploeg het achteraf. Uiteindelijk moesten zij dus om de derde plaats spelen, een leuke wedstrijd met een gedreven tegenstander. Deze werd met 1-0 gewonnen wat dus een derde plaats opleverde. De meiden van DES MO15-1 kijken terug op een leuk, geslaagd toernooi en willen alle sponsoren én ouders bedanken voor de mogelijkheid dat ze aan dit toernooi konden deelnemen.