Afbeelding
Foto:

Hellendoorn fleurt op
dankzij ondernemers

HELLENDOORN - Het zal de bewoners en bezoekers van Hellendoorn inmiddels zeker opgevallen zijn: de kern ziet er momenteel nog fleuriger en gezelliger uit dan voorheen. Met dank aan de lokale ondernemers zijn namelijk nu nieuwe 'hanging baskets' geplaatst. Een mooi stukje proactieve kernverfraaiing die ook nog eens past binnen een bredere trend.

Normaliter zou het aankleden en verfraaiien van een dorpscentrum een gemeentelijke aangelegenheid zijn, maar de ondernemers in Hellendoorn nemen nu zelf een actieve rol in de wens voor een mooier centrum. Gemeenten doen namelijk ook minder door bezuinigingen, waardoor het goed is voor ondernemers om zelf te investeren in een aantrekkelijk centrum. Bij de onlangs gehouden ledenvergadering gingen de leden van Ondernemend Hellendoorn akkoord met het voorstel het dorp Hellendoorn op te fleuren met Hanging Baskets. De kleurrijke bloemen dragen direct bij aan de sfeer in het centrum.

Grote investering
"Nee, het was geen hamerstuk," zegt Irma Wevers-Kuipers bestuurslid van Ondernemend Hellendoorn. "Het is een behoorlijke investering dus het is logisch dat de leden daar vragen bij stelden." Het verzorgen van een aantrekkelijk dorp is niet alleen de verantwoordelijkheid van ondernemers, maar zeker ook van de bewoners van het dorp zelf. De ondernemersvereniging heeft het voortouw genomen om weer Hanging Baskets in het dorp te krijgen. Met de instemming van de ledenvergadering zijn de baskets aangeschaft.

Onderhoud
Dit jaar verzorgt de leverancier van de baskets ook het inplanten en watergeven. Het is de bedoeling, dat dit vanaf volgend jaar in eigen beheer gedaan gaat worden. "We willen een 'Bloemenfonds' in het leven roepen, waarin eenieder die dat wil een bijdrage kan leveren. Dat kan financieel zijn, maar bijvoorbeeld ook als vrijwillige watergever."

Helpende handen
De plannen daarvoor worden na de zomervakantie verder uitgewerkt. Belangstellenden kunnen dat aangeven in een mail aan info@ondernemendhellendoorn.nl Nu kunnen we als inwoners eerst genieten van alle fleur en kleur die de bloemen aan het centrum geven.