Afbeelding
Foto:

Nijverdal bruist
veilig in september

NIJVERDAL - Nijverdal gaat weer bruisen in september 2017. Het Marktplein wordt van 6 tot en met 10 september voor vijf dagen het centrum van het feestvertier. Organisator Stichting Bruisend Nijverdal heeft hier haar tent opgeslagen. De komende maanden stellen wij telkens één van de commissies aan de lezers van Hart van Nijverdal voor. Deze keer deel 8: De commissie Veiligheid en techniek!

Deze commissie, bestaande uit de jongens Bas Nahuis, Jaime Fransen, Jeroen Eeftink en Luuk Gottemaker, is één van de meest veelzijdige commissies van Bruisend Nijverdal. Zonder hen, geen feestweek. Al vroeg in het jaar houden deze mannen zich bezig met het traject rondom alle benodigde vergunningen. Daarin is 'veiligheid in al zijn facetten een belangrijk onderdeel. De Gemeente Hellendoorn geeft namelijk niet zomaar een vergunning af. Er moet al vroeg nagedacht worden over locatie, invulling, veiligheidsaspecten en bereikbaarheid voor hulpdiensten. Tegelijkertijd komen allerlei technische zaken de hoek om kijken. Zoals het maken en creëren van allerlei materialen die gebruikt worden tijdens de feestweek in september. Maar ook tijdens de Vrijmarkt op Koningsdag en de Brocante Markten in het centrum van Nijverdal zijn deze mannen ontzettend druk om vergunningen rond te krijgen, deelnemers in te tekenen op de plattegrond en nog veel meer.

Druk bezig
In september is deze commissie constant in de weer om alle technische zaken rondom opbouw- en afbouw van de feesttent te regelen. Ook de inkoop van dranken en huur van materialen en muziekapparatuur is de verantwoordelijkheid van deze commissie. En natuurlijk het belangrijkste: het coördineren van Veiligheid en de samenwerking met hulpdiensten. Om de orde en veiligheid tijdens de feestweek Bruisend Nijverdal te waarborgen, gelden gedurende het gehele evenement onze huisregels. Indien je je bevindt op het terrein van ons dorpsfeest ben je verplicht je aan de huisregels te houden. Je dient de aanwijzingen van de medewerkers van de organisatie op te volgen.

Sponsoren
Sponsoring is voor een stichting als Bruisend Nijverdal van zeer groot belang. Uiteindelijk komt dit de uitstraling en de levendigheid van Nijverdal ten goede. Voor 2017 zijn er inmiddels 5 hoofdsponsoren gevonden: Auto Aaltink - Hart van Nijverdal - EG Computer Specialisten - Jumbo Supermarkten Nijverdal en Gemeente (Hellendoorn Natuurlijk / Avontuurlijk). Zilversponsor zijn: SNS Nijverdal – Heutink, Nemaco en Forum Personeel.