Afbeelding
Foto:

Bakker Nieuwenhuis viert jubileum

NIJVERDAL - Een 40-jarig jubileum in hetzelfde vak. Hoe vaak komt dat tegenwoordig nog voor? Het is inderdaad een zeldzaamheid. Daarom staan we er graag even bij stil dat bakker André Nieuwenhuis inmiddels al veertig jaar werkzaam is in deze branche.

Op 1 augustus was het precies 40 jaar geleden dat André Nieuwenhuis begon als leerling–bakker, toen nog bij Bakkerij Kamphuis in Wierden. Dit legde de basis voor een lange carrière die, zo hopen André en zijn vrouw Joke, nog lang niet voorbij is. Om het jubileum niet onopgemerkt voorbij te laten gaan zal de winkel de gehele komende week speciale acties houden. Van maandag tot en met zaterdag worden onder meer de kozakken met 40 procent korting aangeboden, koekjes voor 40 cent per ons en nog meer feestelijke aanbiedingen.

Veel ervaring
Nadat André in 1977 begon bij bakkerij Kamphuis ging hij in 1991 naar bakkerij Ter Haar in Hellendoorn. Als banketbakker werkte hij veel zelfstandig. Na drie jaar moest hij noodgedwongen voor zichzelf beginnen. In september 1994 opende hij met Joke de eerste eigen bakkerij aan de Wilhelminastraat. Later volgden vestigingen in aan de James Wattstraat, de Bedrijvenweg en tegenwoordig de Constantijnstraat. Deze vestiging werd in 2005 geopend, kleinschalig met wat horeca. Naast banket verkopen zij tegenwoordig ook juist veel brood. Met name apartere broodsoorten zijn hun specialiteit, met korte lijntjes om te zorgen dat de klant precies krijgt wat ze willen. Met André in de bakkerij, Joke in de winkel en af en toe wat hulp van de kinderen.

Leuke verrassing
Voor Joke was het jubileum de perfecte gelegenheid om André eens te verrassen. Zij nam daarom ook contact op met ons om hem op deze manier eens in het zonnetje te zetten. Want het bakkersvak is zeker een uitdaging. Veertig jaar lang elke morgen vroeg uit bed; trouw aan je beroep. André is en was naast zijn werk als bakker ook bekende bij diverse verenigingen. Hieruit bleek ook een duidelijke muzikale kant. Zo was hij in het verleden actief als tamboer, als instructeur bij een drumband in Kloosterhaar, bij het Nijverdals Mannenkoor en als hardloper bij ASV Atletics in Nijverdal.