Afbeelding
Foto:

Lions zamelen geld in met duizenden gele badeentjes

HELLENDOORN - De Lionsclub Hellendoorn heeft afgelopen weekend geld ingezameld met een ludieke actie. Maar liefst 5.000 knalgele badeentjes werden te water gelaten als onderdeel van een loterij.

De badeentjes hadden ieder een eigen nummer, corresponderend met de door de Lions-leden verkochte loten. De eendjes legden op de Regge bij de Wilgenweard een klein parcours af, gadegeslagen door de Lions en lotenkopers vanaf de brug. Met deze actie werd geld ingezameld voor een belangrijk lokaal goed doel: Hospice Noetsele in Hellendoorn. Namens de Lions mocht Hans van den Berg een cheque van 7.000 euro overhandigen aan de medewerkers van het hospice.

Hospice Noetsele
Het Hospice Noetsele biedt palliatieve zorg in de laatste levensfase. Het gaat dan om ongeneeslijk zieke mensen. Het is gevestigd in het voormalige Koetshuis, een karakteristieke villa op het terrein van verpleeghuis Krönnenzommer. Hier kan men waardig en in rust de laatste levensfase afsluiten. Iedere gast beschikt hierbij over een eigen zit/slaapkamer met uitkijk op de prachtige omgeving. Ook de mooi aangelegde tuin wordt veel gebruikt door de gasten en hun bezoekers. De vrijwilligers en medewerkers proberen de laatste levensfase hier zo aangenaam mogelijk te laten verlopen. Want, ieder mens heeft recht op een waardig levenseinde in een omgeving waar zij zich thuis voelen.