Afbeelding
Foto:

Inloopbijeenkomst bestemmingsplan Hellendoorn-Noord

HELLENDOORN - De gemeente Hellendoorn organiseert komende week woensdag een inloopbijeenkomst over het bestemmingsplan voor Hellendoorn Noord.

De gemeente maakte een nieuw voorontwerp bestemmingsplan dat betrekking heeft op het gebied ruwweg tussen de Ommerweg, Haersingel, de öftediek en Elerweg. Dit plan ligt nog ter inzage, van 29 juli tot en met 9 september. Belanghebbenden kunnen dan ook nog een zienswijze indienen wanneer zij bijvoorbeeld een bezwaar of zorgenpuntje hebben. De gemeente probeert deze op- en aanmerkingen dan te verwerken in het plan. Het plan legt in de eerste fase de verkaveling voor woningbouw vast, maar ook het schrappen van woningbouw in fases 2 en 3. De nieuwe Haersingel is ook in het plan opgenomen. Aanvankelijk omvatte het plan in totaal 300 tot 330 woningen, nu is dit naar beneden bijgesteld op basis van nieuwe cijfers qua de geschatte woningbehoefte. In de eerste fase zijn al 60 woningen gebouwd, de tweede fase omvat zo'n 80 woningen.

Kom langs
Wilt u meer informatie, dan bent u van harte welkom op de inloopbijeenkomst op woensdag 6 september van 17.00 tot 20.00 uur in het Noaberhuus in Hellendoorn.