Afbeelding
Foto:

Gemeente in gesprek over cultuur

HELLENDOORN - De gemeente Hellendoorn wil graag met alle inwoners in gesprek over cultuur. Waar hechten de inwoners veel waarde aan, hoe kunnen we dit ondersteunen en hoe ziet de toekomst er uit voor dit aspect? Belangrijke vragen waar de gemeente graag wat inhoudelijke reacties op wil krijgen.

Om inwoners enthousiast te maken om mee te denken zet de gemeente vanaf 14 september ook een heuse CultuurCaravaan in. Deze bus-met-caravan trekt dan een maand lang door Hellendoorn, met vele stopplaatsen in de diverse kernen. Mensen worden dan uitgenodigd om eens te laten horen hoe zij denken over cultuur. Want, zo benadrukt de gemeente, cultuur is van ons allemaal dus iedereen moet mee kunnen denken over de nieuwe cultuurvisie. Dit vormt dan de kaders voor gemeentelijk beleid op dit vlak de komende jaren.

Keuzes maken
Juist omdat cultuur zo'n breed iets is, is het belangrijk om te kijken waar meer en minder interesse voor is. Immers, de gemeente moet meer doen met minder middelen, waardoor niet zomaar een blik subsidie open te trekken valt voor een culturele activiteit. Als je een beperkt aantal dingen kunt financieren, moet je wel weten wat wel of niet gaat werken.

Digitale caravaan
Wie zich graag nu al wat in wil lezen of graag op de hoogte blijft van het proces kan ook kijken op de website www.cultuurcaravaan.nl. Dit adres is opgezet om inwoners door te verwijzen naar het digitale platform Hellendoorn In Gesprek. De digitale ideeënbox gaat binnenkort open, maar het is al wel mogelijk om u in te schrijven zodat u op de hoogte blijft van deze ontwikkelingen. De gemeente gebruikte het digitale platform al eerder om inwoners te raadplegen over de hondenpoepproblematiek en gemeentelijke communicatie.

Festivalweek
Alle ideeën, wensen en overdenkingen worden opgetekend en in januari gepresenteerd bij een festivalweek. Hier krijgen inwoners dan ook de gelegenheid om zelf een idee te presenteren, al dan niet samen met andere inwoners.