Afbeelding
Foto:

Hellendoorn en Nijverdal in de ban van de 'modderhappers'

NIJVERDAL - We gaan ze waarschijnlijk amper herkennen na afloop komend weekend; de deelnemers van de StrongSisterRun en Strongmanrun ondergaan een ware beproeving waarbij ook de modderbak niet geschuwd zal worden...

Komend weekend staat het tweedaagse obstacle run spektakel op het programma. Hierbij gaan deelnemers de strijd met elkaar, maar vooral met zichzelf aan. In diverse runs moeten zij als snelste een serie uitdagende obstakels overwinnen. Hoewel er natuurlijk een competitief element aan zit, is meedoen al een hele uitdaging en een echte boost voor je zelfvertrouwen.

Drie runs
In totaal worden zaterdag en zondag drie runs gehouden. Zaterdag is dit de StrongsisterRun voor de meiden en dames, zondag zijn er twee runs voor de heren: de Strong-12 van 12 kilometer lengte en de slopende 21 kilometer lange loop, ook wel bekend als 'The Original'.

Sterke vrouwen
Zaterdag bijten de dames de spits af met de StrongSisterRun. Dit is dé obstacle run voor sterke vrouwen. Dit is nu uitgegroeid tot een echt festival, waarbij het thema dit jaar 'Mud, Love & Hippinez' is, een thema met een knipoog naar de jaren '70. De jongste deelneemster is 14 jaar oud, de oudste 64 met een gemiddelde leeftijd van 33. Naast de sportieve prestatie moet het ook vooral een gezellig festival zijn, zowel voor de deelnemers als bezoekers. Er is lekker eten, beauty, relax, care en muziek. Zo moet dit een echte 'girls day out' worden. Naast de run kunnen de StrongSisters ook genieten van uiteenlopende workshops, presentaties, een foodmarket, DJ's en schoonheidsbehandelingen. Het hoogtepunt blijft vanzelfsprekend de obstakelrun van 7 kilometer over een volledig vernieuwd parcours met meer dan 22 obstakels. Vanaf 10.30 uur is het randprogramma geopend op het evenemententerrein aan de Koersendijk en de toegang is gratis. De run zelf begint vanaf 14.15 uur in vier groepen.

Stoere mannen
Zondag is het parcours (voornamelijk) voor de mannen, hoewel er ook vrouwen deelnemen aan de StrongmanRun. Er zijn dus twee runs gepland, de kortere Strong 12 die om 14.30 uur begint en de slopende 21 kilometer lange Original die al om 12.30 uur van start gaat. De jongste deelnemer is dit jaar 16 jaar en de oudste een vitale 72. De gemiddelde leeftijd: 34 jaar oud. Zij zullen al hun kracht nodig hebben om de uitdagende obstakels te overwinnen. In de kleine run zijn dit er 31 en in de grote run maar liefst 46.

Aanmoedigen
Wie de deelnemers aan wil moedigen kan dit ook in het centrum van Nijverdal doen. Er is dit jaar namelijk ook een doorkomst gepland door het centrum, met een nieuwe lus ver het Keizerserf en Dunantplein, waar een groot obstakel staat opgesteld. In het centrum wordt door de horeca e´e´n groot feest gemaakt met live muziek en DJ's. Het publiek kan bovendien genieten van vijf obstakels in het centrum. De deelnemers van de langste afstand, de 21 kilometer, moeten bovendien een 'publieksobstakel' overwinnen, de Dauwpop Wrecking Balls. Bij de Wreckling Balls werkt het publiek mee aan het obstakel om het voor de runners extra uitdagend te maken. Het is dus een evenement dat zowel voor de deelnemers als publiek voldoende afwisseling en activiteiten heeft. Niet verrassend verwacht de organisatie dan ook een groot aantal bezoekers komend weekend voor dit beeldbepalende evenement. De toegang tot de start/finish en activiteiten is ook hier gratis voor bezoekers.

Kwalificatie
Kwalificeren voor de WK obstaclerunning Bijzonder is dat wedstrijdlopers zich bij de Strong-12 en StrongmanRun 'the Original' kunnen kwalificeren voor de WK obstaclerun. Dit wereldkampioenschap wordt in oktober 2017 in Canada gehouden. De wedstrijdlopers, 'competitors' genoemd, starten in de eerste startgroep en worden onderweg streng gecontroleerd op het juist nemen van de obstakels.

Volg de wedstrijd
Om deelnemers te volgen tijdens de wedstrijd zijn er ook aparte apps opgezet voor de telefoon. HIer kun je informatie vinden over het parcours, publieksinformatie en er is een tracker waarmee een aantal deelnemers gevolgd kunnen worden.

Kom ook
De StrongmanRun en StrongSisterRun beloven dus een heel gezellig weekend te worden. Komt u ook voor de gezelligheid of om hen aan te moedigen? Wie graag nog wat meer wil weten over deze evenementen kan kijken op de websites: www.strongsisterrun.nl en www.strongmanrun.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding