Motorclub sluit toerseizoen af

HELLENDOORN - Het was een overwegend natte, wat frissere zomer. Maar toch lieten de echte motorliefhebbers zich er niet van weerhouden om op pad te gaan. Nu de herfst aanbreekt, is het tijd om het seizoen af te sluiten met nog een leuke activiteit.

Daarom organiseert de Motor Club Nijverdal Hellendoorn komende zondag 24 september de afsluitende Bladerrit. Deze rit gaat dit jaar van Hellendoorn richting Holten, via Noordoost-Overijssel en een stukje Duitsland. Een afwisselende route van ongeveer 200 kilometer waar voor elk type motorrijder iets in zit. ?Inschrijven kan vanaf 99.00 uur in het Mollenhol aan de Imminkservestraat 4 in Hellendoorn. ?Inschrijving kost 5 euro voor leden en 6 euro voor niet leden. Kijk ook eens op www.mcnh.nl

Kinderen nemen speeltuin in gebruik

NIJVERDAL - De Thomas AinsAinsworthstraat heeft een nieuwe speelplaats. Deze wordt feestelijk geopend op 23 september, de landelijke Burendag.

Drie jeugdige bewoners van de straat (Bas, Suze en Nienke) verrichten samen met wethouder Thomas Walder de openingshandeling van de nieuwe speelplaats. Vorig jaar kreeg de gemeente Hellendoorn een prachtige brief van Bas, Suze en Nienke. De brief ging over wat ze graag wilden op de speelplek in hun straat. De kinderen en hun ouders hebben daarna een schets met mogelijke plannen besproken met de buurt tijdens een buurt-BBQ. Vervolgens hebben de kinderen een keuze gemaakt in de speeltoestellen en is deze invulling verwerkt in een voorlopig ontwerp. Het eindresultaat is nu een zeer mooie speelplek.