Afbeelding
Foto:

Dennis Kuipers pakt record bij Rally

NIJVERDAL - Voor de vijfde keer op rij heeft Dennis Kuipers de Eurol Hellendoorn Rally gewonnen. De rallyrijder uit Borne heeft hiermee een uniek record gevestigd: Kuipers is de eerste rijder die de wedstrijd vijf keer heeft gewonnen.

Hij passeert op de erelijst de lokale veelwinnaars Erik Wevers en Erwin Doctor, die ieder vier keer zegevierden. De 36-ste editie van de Eurol Hellendoorn Rally werd door de kenners bestempeld als de zwaarste editie van de laatste 10 jaar. De hevige regenbuien zorgden voor sterk wisselde grip op de buitenwegen in Twente en Salland; het rijden op het onverhard had veel weg van modderworstelen. In die zware omstandigheden bleken Dennis Kuipers en zijn Belgische navigator Robin Buysmans opnieuw een klasse apart. Met de Ford Fiesta RS WRC won het duo alle 12 klassementsproeven en maakten een marge van net geen anderhalve minuut met de nummers twee Bernhard ten Brinke en Davy Thierie in hun Skoda Fabia R5.

Zwaarste tot nu toe
"Ons doel was om voor de vijfde keer te winnen en dat is gelukt", meldde Dennis Kuipers met glimmende ogen na de champagne ceremonie op steenworp afstand van het hoofdkantoor van hoofdsponsor Eurol. "Dit was mijn zwaarste Hellendoorn Rally tot nu toe. Door de wisselende omstandigheden moest ik echt bij de les blijven. Het ging absoluut niet vanzelf. Ook omdat in je achterhoofd het record meespeelt. Het voelt super om hier als winnaar te staan al komt het echte besef morgen pas." De organisatie kijkt met enthousiasme terug op een zeer geslaagde editie van de Eurol Hellendoorn Rally.