Afbeelding
Foto:

Fietssnelweg F35 weer open

NIJVERDAL - De 'fietssnelweg' F35 is ook in Nijverdal weer klaar voor gebruik. Eind deze week wordt het gedeelte tussen de G. van der Muelenweg en de Eversbergweg in Nijverdal weer opengesteld.

De afgelopen maanden is veel werk verricht om deze fietsverbinding nog aantrekkelijker te maken. De F35 slingert door heel Twente, als hoogwaardige verbinding tussen kernen om onder meer het fietsen voor woon-werkverkeer te stimuleren. Het wegdeel in Nijverdal werd onder meer breder gemaakt. Tevens kwamen er nieuwe aansluitingen op andere wegen en paden en de houten brug over de Regge werd vervangen door een nieuwe, betonnen brug. Afgelopen voorjaar is op dezelfde manier al het gedeelte tussen de Eversbergweg en de gemeentegrens met Wierden aangepast aan de eisen die aan een fietssnelweg worden gesteld.

Ravijn
Op de wat langere termijn zal ook nog het gedeelte tussen Zwembad Het Ravijn en de Sallandse Heuvelrug worden aangepakt. De F35 moet uiteindelijk een ruim 60 kilometer lange snelle veilige fietsverbinding vormen van de Sallandse Heuvelrug via Nijverdal, Wierden, Borne, Hengelo en Enschede tot aan de Duitse grens. Vier meter breed, met goed rood asfalt, brede banden langs de rijbaan en zo weinig mogelijk kruisingen. Vertakkingen komen er van Almelo naar Vriezenveen en van Enschede naar Oldenzaal.