Oktober: de maand van het e-book

NIJVERDAL - De ZINiN bibliotheek gaat iedere maand een dienst uit haar aanbod in de 'spotlights' zetten. In de maand oktober hebben we gekozen voor het grote aanbod van e-books.

Wist u dat u überhaupt dat u ook e-books kunt lenen bij de online bibliotheek? Maar liefst 15.000 titels zijn er op dit moment beschikbaar. Dat aanbod varieert, er komen dus steeds nieuwe titels bij, en soms verdwijnen er ook weer een paar. De bibliotheek maakt steeds nieuwe afspraken met uitgevers, waardoor het aanbod steeds in beweging is.

Flexibel lezen
Via de online bibliotheek hebben leden van de bibliotheek toegang tot maar liefst 15.000 titels, waarvan je er 10 tegelijk mag lenen. De leentermijn is, net als bij de gewone boeken, drie weken. Bekroonde boeken, boekverfilmingen, boeken over opvoeden en reisgidsen. Je kunt het zo gek niet opnoemen, of het is beschikbaar bij de online bibliotheek. En je hoeft er de deur niet voor uit. Heerlijk om in de koude winter vanuit huis een titel te kiezen en bij de warme kachel het boek van je keuze te kunnen lezen.

Explosieve groei
De Nederlandse markt voor e-books is in de afgelopen decennia explosief gegroeid. De meeste nieuwe boeken komen tegenwoordig ook als e-book op de markt en daarom zijn er lekker veel titels beschikbaar. Bent u lid van de bibliotheek, dan leent u de e-books gratis. Inmiddels zin gekregen om in het aanbod te gaan speuren naar uw favoriete boek? Maak dan een account aan op www.zinin.com en klik op online bibliotheek. Ontdek en lees!

Badminton en tafeltennis Aangepast Sporten

NIJVERDAL - Zaterdag 28 oktober wordt een aangepast badminton- en tafeltennistoernooi gehouden in sportcentrum het Ravijn in Nijverdal aan de Piet Heinweg 16. Een geweldige locatie met voorzieningen voor de aangepaste sporters.

Het niveau is deze dag veel minder belangrijk dan de gezelligheid. Iedereen vanaf 16 jaar met een beperking is welkom. Aanvang om 10.30 uur. Inschrijving: tempert12@ziggo.nl met vermelding: toernooi 28 oktober 2017 met uw naam en badminton of tafeltennis. Inschrijfgeld is 5.00 euro per persoon per discipline.