Afbeelding
Foto:

Nemaco al 70 jaar volop in beweging

NIJVERDAL - Nemaco Bouwmachines is dit jaar uitgeroepen tot Onderneming van het Jaar 2017 door de BCHN.

Na de prijs vorig jaar net te zijn misgelopen mochten we dit jaar na een spannende verkiezing in maart wel de award in ontvangst nemen. Voor mensen uit de bouw is Nemaco een begrip echter zijn we ook bij veel mensen niet bekend. Vandaar dat we het tijd vonden om onszelf nader voor te stellen: wat doet Nemaco Bouwmachines eigenlijk?

Geschiedenis
Nemaco Bouwmachines is opgericht in 1949 en bestaat binnenkort alweer 70 jaar. Begonnen in Nijverdal als producent en handelsonderneming in de bouw, inmiddels is Namaco een onderneming met 60 medewerkers, twee vestigingen in Nijverdal, één in Coevorden en één in Oldenzaal. De focus ligt op bedrijven en particulieren in Oost-Nederland.

Revo
Met het eigen merk Revo gaat Nemaco producten leveren over de hele wereld. De Revo trilplaten en steenknippers die worden geproduceerd door de Pavro Machinefabriek in Nijverdal worden geleverd in de Benelux maar ook in landen zoals de Verenigde Staten of zelfs in India. Veel mensen denken bij Nemaco aan een bedrijf dat kranen, liften en grote machines verkoopt aan andere bedrijven. Het bedrijf doet echter veel meer dan dat. Naast de verkoopafdeling is er ook een verhuurafdeling en een serviceafdeling. Door de samenwerking van deze 3 afdelingen kunnen zij klanten een totaalpakket bieden, of dit nu koop of huur is. Is uw machine kapot dan kunnen zij deze repareren en helpt de verhuur u tijdelijk verder. Ook kunnen particulieren gewoon bij ons terecht als ze wat willen kopen, huren of repareren.

Maatschappelijke rol
Nemaco probeert in de regio ook een maatschappelijke rol te vervullen door deel te nemen aan diverse evenementen als sponsor. Er is bijna geen enkel groot sportevenement in Nijverdal waar de spandoeken van Nemaco niet langs het parcours hangen. Ook worden diverse sportclubs en verenigingen geholpen door middel van het gratis gebruiken van materieel of door het ontvangen van een sponsorbijdrage. Aanwezig zijn in de samenleving en een bijdrage kunnen leveren aan het plezier
van mensen is voor Nemaco erg belangrijk.

Baankans
Naast het sponsoren van diverse verenigingen en evenementen wil Nemaco ook een bijdrage leveren door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te helpen met re-integreren. Leerlingen die problemen hebben met de studie proberen zij te begeleiden om ze zo toch aan een baan te helpen en ze de nodige bagage mee te geven die nodig is voor de arbeidsmarkt. Door de gemoedelijke sfeer binnen het bedrijf voelen ook deze jongeren zich snel op hun plek en krijgen ze plezier in het werk dat ze doen.

Groei
De enorme groei binnen de Nederlandse bouwsector is ook bij Nemaco goed te merken. De vraag trekt enorm aan waardoor onze huidige Service afdeling uit zijn jasje is gegroeid. Op dit moment worden er plannen ontwikkeld om de voormalige productiehal aan de Nijverheidsweg te slopen en hier een nieuwe servicehal op te bouwen. Met deze nieuwe servicehal kunnen de 25 servicemonteurs ook de komende jaren hun werkzaamheden goed uitvoeren.