Afbeelding
Foto:

De Watersoos
verwelkomt 200-ste lid

NIJVERDAL - Het afgelopen jaar vonden meer senioren de weg naar zwembad Het Ravijn. De bezoekerscijfers tonen een stijgende lijn en het ledenaantal van De Watersoos steeg met meer dan tien procent; een teken dat steeds meer Nijverdalers graag bewegen in het water.

Afgelopen week hebben wethouder Sport, Johan Coes en de instructrices van de Watersoos het 200-ste lid, mevrouw Geuzendam, in het zonnetje gezet. Ze ontving een mooie bos bloemen.

Ontmoetingsplek
"Het is mooi om te constateren dat steeds meer mensen de weg naar onze accommodatie weten te vinden," aldus wethouder Johan Coes. "We zijn een voorziening waar men kan zwemmen, sporten en recreëren, maar we merken ook dat onze accommodatie een ontmoetingsplek is geworden. En dat is voor de wat oudere bezoekers ook heel belangrijk en waardevol."

De Watersoos
De Watersoos biedt een gevarieerd aanbod van lessen onder deskundige leiding. Door gebruik te maken van de weerstand van water wordt het gehele lichaam getraind. Dit bevordert de vitaliteit. Daarnaast draagt het heerlijk warme water bij aan het ontspannen van vermoeide spieren en het herstellen van blessures. Bewegen in water is niet alleen gezond, maar ook nog eens heel leuk. Wie kennis wil maken met de gezellige groepen kan contact opnemen met de receptie van Het Ravijn op telefoonnummer 0548-613516. Of kijk voor meer informatie op: www.hetravijn.nl.

Bewegen belangrijk
Bewegen op hogere leeftijd is zeer belangrijk voor senioren. Een oudere die in beweging blijft, is namelijk over het algemeen gezonder, vitaler én gelukkiger. De ontspannende inspanning in een warm bad helpt bijvoorbeeld de spieren en gewrichten los en bruikbaar te houden. Daarnaast is het warme water ook gewoon aangenaam. De functie als ontmoetingsplek moet ook zeker niet onderschat worden; voor senioren is dit soort regelmatig sociaal contact eveneens belangrijk voor het totale welbehagen.