Afbeelding
Foto:

Vijftiende editie
Eigen Oogst

NIJVERDAL - Vrijdag 3 november wordt de vijftiende editie van de Eigen Oogst expositie geopend. Om 19.30 uur verricht Hans Ter Steegde de opening in de Smidse aan het Hoge Dijkje 4a in Nijverdal.

Ter Steege Bouw Vastgoed BV stelt al sinds 5 jaar het gebouw ter beschikking om deze jaarlijkse tentoonstelling van amateur beeldende kunst te organiseren. Amateur beeldende kunstenaars uit de gemeente Hellendoorn en mensen die in de gemeente Hellendoorn een cursus beeldende kunst volgen, kunnen deelnemen. Elke deelnemer kan één kunstwerk inleveren op woensdag 25 oktober van 18.00 tot 21.00 uur of donderdag 26 oktober van 14.00 tot 21.00 uur in de Smidse. Deelname formulieren kunnen gedownload worden via www.eigenoogst.nl ook liggen er formulieren in winkels en de bibliotheek. De expositie Eigen Oogst 2017 kan vanaf zaterdag 4 november tot en met zondag 27 november worden bezocht. De openingstijden zijn: zondag van 12.30 tot 17.00 uur, maandag van 13.30 tot 17.00 uur en dinsdag tot en met zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis, een gift bij de uitgang wordt zeer op prijs gesteld.

Diamantjes
Eigen Oogst wordt beschouwd als één van de culturele diamantjes die Hellendoorn rijk is. Ongeveer 3.000 bezoekers hebben vorig jaar de tentoonstelling bezocht. Ook scholen zoals het Reggesteyn nemen deel, met weer een spectaculaire inbreng dit jaar. Bezoekers kunnen hun voorkeur aangeven welke drie kunstwerken ze het meest waarderen. Tijdens Uitgelicht Eigen Oogt , in januari 2018, zullen de meest gekozen kunstenaars een selectie van hun werk tentoonstellen in het Huis voor Cultuur en Bestuur.

Muziek
De beleving van de tentoonstelling wordt versterkt door het muzikale optredens op zondagmiddag: op zondag 6 november Celtic Mist, Ierse folkmusic , zaterdag 11 en zondag 12 november de Pop Rock Factory, zondag 19 november Annet Nikamp ,easy listening en op zondag 26 november the Queens Oboe Band, populair klassiek. Het bestuur van de stichting Eigen Oogst vult zich gesterkt door de inzet vanvele vrijwilligers tijdens de opbouw van de tentoonstelling of als gastheer of gastvrouw tijdens de expositie. Ook wordt het evenement gedragen door de financiële of materiële bijdragen door het bedrijfsleven en de samenwerking met Zinin. Zie verder www.eigenoogst.nl