Afbeelding
Foto:

Hellendoorn bedankt alle vrijwilligers

HELLENDOORN - Vrijwilligers zijn een belangrijk bindmiddel in iedere gemeenschap. Zo ook binnen de gemeente Hellendoorn. Om deze groep eens leuk in het zonnetje te zetten wordt op donderdag 2 november de 'Dank-je-welavond' gehouden.

Deze avond is precies zoals het klinkt: een avond waar we deze vrijwilligers bedanken voor hun inzet. En dit zijn er aardig wat; iets minder dan de helft van alle Nederlanders zet zich jaarlijks een keer in als vrijwilliger. Onderzoek in Twente toonde aan dat wij daarnaast ook veel zeer actieve vrijwilligers hebben, die bijvoorbeeld bij meerdere organisaties actief zijn. Zonder hen zouden veel kleine initiatieven niet mogelijk zijn. Iets om bij stil te staan dus.

Leuke avond
De Dank-je-welavond wordt gehouden op donderdag 2 november vanaf 19.00 uur bij scholengemeenschap Reggesteyn aan de Willem de Clercqstraat. Wethouder Johan Coes opent de avond namens de gemeente, waar hij ongetwijfeld het grote belang van vrijwilligerswerk voor de samenleving nogmaals zal benadrukken. Er zijn diverse leuke workshops en activiteiten gepland voor de vrijwilligers, uiteenlopend van een mini high-tea, een bierproeverij, pubquiz of een workshop caligrafie of dans/hiphop. 2ShotSwing verzorgt vervolgens de spetterende afterparty waarbij een hapje en een drankje natuurlijk niet ontbreken.

Aanmelden
Iedereen die actief is als vrijwilliger kan zich aanmelden voor deze avond. Dit moet dan wel voor 20 oktober. Aanmelden kan via de website www.vrijwilligersdankjewel.nl. Wilt u liever schriftelijk aanmelden? Dat kan natuurlijk ook. Haal dan een inschrijfformulier op bij de balie van Stichting De Welle en laat deze ingevuld achter. Deze avond wordt mede mogelijk gemaakt door de Rabobank. Leerlingen van Reggesteyn en cliƫnten van Aveleijn zetten zich in om deze avond in goede banen te leiden.

Vrijwilligerswerk
Is vrijwilligerswerk wellicht ook iets voor u? Het geeft veel voldoening. Hellendoorn Doet kan u helpen bij het vinden van leuk en passend vrijwilligerswerk. Kijk hiervoor op: www.hellendoorndoet.nl