Info-avond LETS Hellendoorn

NIJVERDAL - Hebt u wel eens gehoord van LETS, oftewel het Lokaal Economisch Transactie Systeem? De kans is groot dat het antwoord nee is. Maar hier komt verandering in.

Op donderdag 19 oktober wordt van 20.00 tot 21.30 uur een bijeenkomst gehouden over LETS in De Huiskamer aan de Markt 3 in Nijverdal. Secretaris Rikie Dommerholt geeft een uitleg over de geschiedenis: "LETS is in Hellendoorn in 1996 begonnen onder de naam het Wevers Transactiesysteem (WTS). We ruilen onderling klussen en spullen met gesloten beurs en betalen elkaar met zogenaamde wevertjes. Je verdient wevertjes door een klus te doen bij een ander lid. Die wevertjes kun je dan weer gebruiken om iets door iemand anders te laten doen." Een moderne manier waarbij iedereen dus elkaars talenten en tijd benut om zo elkaar te helpen. Iedereen kan dan zijn of haar eigen mogelijkheden en kennis gebruiken om een ander te helpen; uiteenlopend van naaiwerk, computerhulp, vervoer tot les op allerlei gebied.

Sociaal
Bij LETS wordt er niet alleen geruild in diensten, maar ook het sociale aspect is heel belangrijk. Rikie: "Er is een groepje dat bijna wekelijks gaat fietsen of wandelen, er zijn gezamenlijke maaltijden en ook gaan leden samen naar theater, film, beurzen en andere evenementen. Tien keer per jaar houden we een zogenaamde KLETS waar we elkaar ontmoeten en ervaringen uitwisselen. Bij LETS kan iedereen terecht: jong en oud, arm en rijk, met of zonder betaald werk, in Nederland of in het buitenland geboren." Sinds het begin van dit jaar is ook LETS digitaal geworden. De betalingen gaan via de computer, net als bij Internetbankieren. Meer weten? Bel met 0548-619432, mail naar info@letshellendoorn.nl of kijk op: www.letshellendoorn.nl