Afbeelding
Foto:

Museumles in Huis voor
Cultuur en Bestuur

NIJVERDAL - Afgelopen dinsdag kregen 25 leerlingen uit klas 6 vwo van CSG Reggesteyn locatie Noetselerbergweg een museumles in het Huis voor Cultuur en Bestuur in Nijverdal. De leerlingen werden door museum De Fundatie vanuit de 'Fundatie Fusion' uitgenodigd hiervoor.

Museumdocent Heleen Baars nam de leerlingen mee door de bijzonder boeiende tentoonstelling en ging met hen in gesprek. Het thema van de museumles was 'De kleur van vrijheid – de vrijheid van kleur'. "Door een leerzame samenwerking tussen het ZINiN theater, het Huis voor Cultuur en Bestuur en CSG Reggesteyn kunnen ze de leerlingen op diverse terreinen in contact brengen met kunst en cultuur", aldus Margreeth Sand-Ligtenberg, docent culturele en kunstzinnige vorming bij CSG Reggesteyn. "Zo krijgen onze leerlingen een prachtig beeld van wat kunst en cultuur in hun directe omgeving te bieden heeft". Veel jongeren komen in de praktijk maar weinig in aanraking met echte kunst en cultuur; zo blijft museumbezoek bij deze groep vaak nog achter.

Projecten
De samenwerking tussen het ZINiN theater, het Huis voor Cultuur en Bestuur en CSG Reggesteyn leverde al veel verschillende en mooie projecten op. Zo krijgen leerlingen jaarlijks de mogelijkheid om met school diverse voorstellingen in het theater te bezoeken. Daarnaast was er voor de zomervakantie een expositie in het Huis voor Cultuur en Bestuur met examenwerk van eindexamenkandidaten. Nu is er voor de leerlingen dus een museumles vanuit de Fundatie Fusion.

Programma
's middags ontving wethouder Anja van den Dolder de leerlingen. Vervolgens gaf museumdocent Heleen Baars een toelichting op de tentoonstelling en gingen de leerlingen in tweetallen door de tentoonstelling. Hierbij kreeg de ene helft een tekenopdracht, de andere helft ging een interactief gesprek aan over de getoonde werken. Daarnaast nam Heleen Baars de leerlingen ook kort mee in de wereld van de architectuur en hoe hiernaar gekeken kan worden.