Afbeelding
Foto:

Alles voor
een groene tuin

NIJVERDAL - Het najaar is de ideale tijd om je tuin onder handen te nemen. Oude planten eruit en nieuwe planten er in. Groencentrum Zonnebeld is gespecialiseerd in tuinplanten, voor al je duurzame tuinplanten ben je hier op het goede adres.

Verwacht geen binnenplanten, bloemen en gezellige woonaccessoires bij Groencentrum Zonnebeld aan de Boomcateweg in Nijverdal. Nee, dit Groencentrum verkoopt alleen planten voor buiten. Voordeel hiervan is dat je hier dan ook een heel groot assortiment aan planten hebt. Veel meer dan de gemiddelde winkel van een keten. Bijzonder is tevens dat zij zich hebben toegelegd op duurzaam groen. Wielent Zonnebeld legt het uit. "Duurzaam betekent voor ons dat wij geen chemische onkruidbestrijdingsmiddelen gebruiken en zo min mogelijk ziekten bestrijden. Bemesting gebeurt met biologische middelen. Deze manier van telen levert sterke en gezondere planten op."

Alles voor je tuin
In de 90 jaar dat Zonnebeld bestaat heeft het bedrijf een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Behalve het groencentrum voor de particuliere markt hebben ze een boomkwekerij en groothandel. Hierdoor bieden zij kwalitatief hoogwaardige producten tegen een scherpe prijs. Op het buitenterrein van 5.000 vierkante meter staat, afhankelijk van het seizoen een uitgebreid assortiment bomen, vruchtbomen, coniferen, rododendrons, heesters en vaste planten. Ook kun je hier terecht voor meststoffen, potgrond, boompalen en meer. Kortom, Zonnebeld is het adres voor duurzame tuinplanten en toebehoren.

Negentig jaar
Het 90-jarig bestaan was aanleiding om het logo aan te passen. ,,De oranje kleur verwijst naar de zon en daarmee ook naar onze naam. Ook het begrip duurzaam is verwerkt in ons logo en uiteraard ontbreken bomen ook niet. Deze staan op een 'beld' wat weer refereert aan onze naam Zonnebeld." Het najaar is een uitstekend seizoen om de tuin winterklaar te maken en nieuwe planten te poten. Hoewel veel mensen denken dat het juist beter is om dit in het voorjaar te doen, raadt Wielent aan om de tuin nu onder handen te nemen. "De grond is nog warm. Daardoor slaat de plant beter aan dan in de koude grond na de winter. In het voorjaar heb je eerder plezier van de planten en ze slaan beter aan." Zonnebeld is ook hét adres voor goed advies. Vragen over de grond van je tuin, welke meststoffen geschikt zijn, hoe vaak je moet bemesten, welke planten geschikt zijn voor een schaduwrijke tuin of juist volle zon? De mensen van Zonnebeld helpen je graag. Plannen om de tuin de komende tijd onder handen te nemen? Ga eens langs bij het tuincentrum. Of kijk op www.zonnebeld.nl voor meer informatie. Van maandag tot en met vrijdag zijn ze open van 9.00 tot 18.00 uur, 's middags zijn ze een uurtje dicht.