Foto: Johan Reijnders
Foto: Johan Reijnders Foto: Johan Reijnders

Hellendoorn wil sporthelden eren

HELLENDOORN - De gemeente Hellendoorn wil lokale sporthelden weer graag in het zonnetje zetten voor hun geweldige prestaties dit jaar. De jaarlijkse sportprijzen zullen weer uitgereikt worden op 17 februari. Inmiddels is de nominatieronde geopend en de eerste aanmeldingen lopen binnen.

Het uitreiken van sportprijzen is een vaste traditie in veel gemeenten, waaronder ons eigen Hellendoorn. De achterliggende gedachte is niet alleen dat sporters op zich een goede prestatie leveren, maar ook juist als bedankje en erkenning voor het vele werk dat vrijwilligers verrichten om dit mogelijk te maken. Immers, prestaties op het voetbalveld bij V.V. Hellendoorn, op de mat bij gymnastiekvereniging Fysion en in het bad bij zwem- en poloclub Het Ravijn zijn niet mogelijk zonder een uitgebreid leger aan vrijwilligers voor kader, bestuur en beheer.

Aanmelden
Inmiddels is de aanmelding voor deze sportprijzen gestart, met al weer vele aanmeldingen. Sporters kunnen genomineerd worden in diverse categorieën. Dit zijn natuurlijk de bekende sportvrouw en sportman van het jaar, maar ook de sportploeg, sportvrijwilliger, 'andere sporten' die buiten NOC*NSF vallen en aanstormend jong sporttalent van het jaar. De organisatie roept op om sporters zo veel mogelijk voor 9 december te nomineren. De jury zal wel ook geleverde prestaties na de aanmeldingsperiode in acht nemen bij het bepalen van de uiteindelijke winnaars. De vakjury komt in december en januari bij elkaar om te stemmen over de kandidaten. Ook het publiek krijgt een stem. Vanaf begin januari kan iedereen in de gemeente Hellendoorn een stem uitbrengen via een online stemformulier. Meer informatie over het aanmelden is te vinden op www.sportverkiezinghellendoorn.nl en op Facebook.com/sportverkiezinghellendoorn. Aanmelden kan ook via: www.aanmelden.pgtb.me/B5fscv

Prijsuitreiking
De prijsuitreiking voor de Sportverkiezing wordt georganiseerd op 17 februari 2018 bij Twents Ribhouse Noabers in Hellendoorn. De werkgroep is nu alweer druk aan het werk om een mooi programma voor het gala in 2018 op poten te zetten. Het moet een feest voor iedereen worden.