Beleef zelf autisme

NIJVERDAL - Naar schatting één op de honderd mensen in Nederland kampt met autisme. Deze spectrumstoornis is tegenwoordig beter te ontdekken, waardoor kinderen al vroeger hulp krijgen om hiermee om te kunnen gaan. Maar wat is autisme precies?

Evenmens, informele zorg voor elkaar organiseert vanuit Oase (Ouders Autisme Steunen Elkaar) het ABC (Autisme Belevings Circuit). Er worden 2 bijeenkomsten georganiseerd vanwege de grote behoefte aan deelname. U kunt zelf de datum en locatie kiezen. Het Autisme Belevings Circuit is voor iedereen die autisme wil ervaren en leren kennen. ?Laat u misleiden door uw zintuigen, ontdek wat kan en niet kan, voel en ervaar nu zelf! Via tien korte opdrachten brengt het ABC u in de gevoelswereld van autisme.?Elke opdracht probeert u mee te nemen in de wereld van autisme met betrekking tot horen, zien, ruiken, voelen en proeven. Dit wordt steeds gekoppeld aan een tip over autismevriendelijkheid.

Datum: 20 november
Locatie: Het Annahuis, de Plas 8 in Raalte. Tijd: 19.30 -22.00 uur (inloop vanaf 19.15 uur). Kosten: Ze vragen van iedere deelnemer een bijdrage van 5 euro.

Datum: 28 november
Locatie: Huis voor Cultuur en Bestuur, Willem Alexanderstraat 7 in Nijverdal. Tijd: 19.30 -22.00 uur (inloop vanaf 19.15 uur). Kosten: Ze vragen van iedere deelnemer een bijdrage van 5 euro.

Er kunnen maximaal 20 deelnemers per avond deelnemen. Bij meer dan 20 aanmeldingen wordt er een volgende bijeenkomst georganiseerd. U kunt zich aanmelden voor één van de ABC's bij Evenmens, informele zorg voor elkaar, tel: 0548-638830 of mailen naar hspoolder@evenmens.nl