Hoe leefbaar is Hellendoorn?

NIJVERDAL - De gemeente Hellendoorn voert momenteel weer een leefbaarheidsonderzoek uit onder de inwoners. De gemeente en woningcorporatie Reggewoon willen graag weten hoe inwoners denken over de leefbaarheid.

Leefbaarheid is een breed begrip met zowel objectieve als subjectieve factoren die dit beïnvloeden. Zo kan een wijk veilig zijn op papier, maar incidenten kunnen toch onveiligheid oproepen. En wat de een gezellig noemt, ervaart de ander als overlast. Onderzoeken zoals deze geven dan ook een wat dieper beeld.

Vragen
De vragen gaan in op de gevoelens van inwoners. Doel is om te kijken hoe plezierig zij wonen in hun buurt en welke verbeterpunten er zijn. Reggewoon en de gemeente willen op basis van deze uitkomsten toewerken naar een duurzame verbetering van de leefbaarheid in de kernen en wijken. Uit alle inwoners is daarvoor een representatieve steekproef genomen; zo praat zowel jong als oud mee. De betreffende inwoners zijn uitgenodigd een online vragenlijst in te vullen over hun woonomgeving, de veiligheid daar en eventuele overlast.

Praat mee
Ook inwoners die niet uitgenodigd zijn kunnen hun mening delen; dit kan dan door middel van de open enquête die te vinden is op www./survey.rigo.nl/hellendoorn2017 . De gemeente hoopt dat ook met name mensen onder de 45 jaar deze enquête in zullen vullen. Deze leeftijdsgroep is namelijk vaak ondervertegenwoordigd. Invullers maken ook kans op een prijs; de gemeente geeft 40 cadeaubonnen weg ter waarde van 25 euro. De resultaten van het onderzoek worden online gepubliceerd via de websites van de gemeente en de woningcorporatie.