Kennismaking met Ozobot

NIJVERDAL - Vanaf maandag 13 november is de Ozobot uit te proberen voor iedereen die interesse heeft in robotica.

De Ozobot is een handige tool die tal van creatieve en leerzame toepassingen te bieden heeft. Twee jaar geleden won deze handige gadget een award op de CES2015 en nu is hij gratis uit te proberen bij de bibliotheek in Nijverdal. Inloop is gratis en mogelijk vanaf 13 november om 14.00 uur. Geïnteresseerden van alle leeftijden hebben nog tot eind november om de Ozobot te aanschouwen in de bibliotheek van Nijverdal. Kijk voor exacte data en tijden op www.zinin.com/voorstelling/kom-spelen-met-ozobot/

Cursus voor gebruikers van Android tablets

NIJVERDAL - Leer nog meer uit je Android tablet te halen met een zesdelige cursus van Alice Zandbergen.

Alice Zandbergen maakt iedereen wegwijs in de mogelijkheden met een Android tablet op een makkelijk te begrijpen manier. Ongeacht leeftijd of ervaring leert ze cursisten over het gebruik van handige apps zoals Skype, Facebook en het afspelen van video's, muziek en foto's. De nieuwe reeks lessen gaat van start op 14 november van 9.00 tot 11.00 uur. Locatie is de bibliotheek in Nijverdal, leden van de ZiNiN bibliotheek betalen 45,- euro voor deze cursus. Voor niet-leden bedraagt het inschrijfgeld 55,- euro.

Masterclass Ierse Whisky

NIJVERDAL - De voorstelling Scrum wordt op passende wijze aangevangen met een masterclass Ierse Whisky. De masterclass is de combineren met de voorstelling of afzonderlijk te bezoeken.

Martijn Alberts van Wijn & Whiskyhuis Nijverdal laat u kennismaken met vier verschillende soorten whisky. Tijdens het proeven krijgt u meer informatie over de geschiedenis, het stookproces en de ontwikkeling van whisky. De masterclass gaat van start op 18 november om 18.30 uur in het ZiNiN theater. De masterclass wordt opgevolgd door de voorstelling Scrum, over het wel en wee van bezoekers van een stamkroeg. Een verhaal over het Schotse en Ierse kroegsleven met de bijbehorende sterke verhalen, vriendschappen en liefdes. Kaarten voor zowel de masterclass als de voorstelling zijn vooraf te reserveren via het ZiNiN theater.