Afbeelding
Foto:

Uitleg over nieuwe wetgeving

NIJVERDAL - Vorige week woensdag kregen meer dan 30 ondernemers uit Nijverdal en omgeving uitleg over de nieuwe AGV wetgeving.

Zij waren uitgenodigd door EG Computer Specialisten. In Café Murphy's werden zij bijgepraat tijdens het nuttigen van een lunch. AGV is de vervanging van de huidige wet persoonsbescherming. Deze richtlijnen gaan 25 mei 2018 in en tot deze tijd hebben bedrijven de tijd om alle opgeslagen persoonsgegevens die in het bedrijf aanwezig zijn, te beveiligen. Hoe vaak doe je het niet? Het goedkeuren van cookies, het accepteren van nieuwsbrieven. En wie weet wat er dan precies gaat gebeuren met jouw gegevens? Worden ze voor andere doeleinden gebruikt? Worden ze verkocht? Gerben Krukkert van EG Computers vertelt: "ieder bedrijf zou nu moeten bekijken welke peroonsgegevens beheer ik en heb ik hier wel toestemming voor? Het gaat vanaf 25 mei om een goede documentatie en beveiliging. Toon aan dat je toestemming hebt van de consument om haar gegevens in het bedrijf te hebben."

Toestemming
Klanten zullen steeds vaker toestemming moeten verlenen om persoonlijke gegevens te laten gebruiken. Rene Reinders, medewerker van EG Computers heeft zich in de stof verdiept en voegt toe: "deze nieuwe AGV zal enorme impact hebben op organisaties. Hoe vaak vraag je je klant niet om extra gegevens zoals verjaardagen, geboortes en jubilea om bijvoorbeeld attent een bloemetje te kunnen sturen? In principe mag dat niet zonder goedkeuring."

Goedkeuring
Elke vorm van vastlegging van persoonsgegevens zal moeten worden vastgelegd en dient te worden goedgekeurd door de persoon in kwestie. Ook dient de beveiliging van de opslag systemen, laptop, pc, telefoon enz. in orde te zijn. Op het niet op orde hebben, of niet aan kunnen tonen hiervan komen zeer forse boetes te staan. Wilt u ook meer weten, neem contact op met EG Computer Specialisten