Kerstkransje Haarle

HAARLE - Zondag 17 december zal het Kerstkransje Haarle voor de tiende keer plaats vinden. Een wandeling van 5km leidt u langs gezellige locaties met onderweg vele activiteiten.

De route voert vanaf het dorp Haarle richting Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug. Onderweg treffen wandelaars midwinterhoornblazers, diverse koren die hartverwarmende muziek ten gehore brengen, toneelgroepen en winterse versnapering die worden uitgedeeld door de Carnavalsvereniging 'de Sukkewottels' en de Handbalvereniging Haarle. Ook mag een kerstman en een arreslee niet aan het plaatsje ontbreken. Samen met verschillende verenigingen en groepen is een tocht opgezet die activiteiten biedt voor jong en oud.

Ook kan de bekende Palthetoren speciaal voor deze gelegenheid van dichtbij bekeken worden. Stichting Marke Haarle nodigt u uit binnen de poorten en vertelt u graag meer over de geschiedenis van de Palthetoren terwijl u zich dichterbij bevindt dan voorheen mogelijk was. Deelname aan het kerstkransje kost 5,- per persoon. Kinderen tot 12 jaar betalen 2,- voor deelname. Een deel van deze opbrengst zal gaan naar Support for Nature. Het kerstkransje gaat van start om 11.00 uur en duurt tot ongeveer 13.30 uur. Parkeren kan aan de Kerkweg, de exacte locatie wordt met borden aangegeven.

Kerstconcert Wolga
Kozakken

NIJVERDAL - Op donderdag 21 december geven de Wolga Kozakken een kerstconcert in het ZiNiN theater te Nijverdal.

De in Georgiƫ geboren kunstenares en vertaalster Nina Targan Mouravi en Russische danser Igor Kourchine zullen de muziek inleiden van het koor dat onder leiding staat van Alexandre Petrow. Het Russische mannenkoor brengt deze avond bekende en onbekende kerstliederen ten gehore. Geniet van de echte kerstklassiekers en leer de kerstliederen van eigen bodem kennen dankzij de mannen van dit professionele koor. Het koor zal zingen zonder versterking, iets dat bijdraagt aan de echte , knusse kerstsfeer. Tijdens hun kersttournee doen de Wolga Kozakken op 21 december het ZinIN theater aan. De voorstelling vangt die avond aan om 20.15 uur. U kunt er bij zijn voor 24,- euro per persoon. Kaarten voor deze avond zijn te bestellen via www.zinin.com.