Afbeelding
Foto:

Gemeente ontbijt samen met ondernemers

HELLENDOORN - De gemeente Hellendoorn heeft vorige week weer haar geslaagde jaarlijkse ontbijtsessie gehouden met lokale ondernemers. Dit is een vaste traditie; een mooi moment voor zowel de gemeente als ondernemers om eens op een informelere manier van gedachten te wisselen.

De gemeente en ondernemers spelen beide een belangrijke rol in de lokale economie. Goed presterende ondernemers zijn niet alleen een fijne voorziening, maar dragen ook bij aan de lokale economie door middel van banen en inkomsten. De gemeente heeft als doel om te zorgen dat ondernemers dit zo goed mogelijk kunnen doen. Dit noemen we ook wel het ondernemingsklimaat: hoe aangenaam is het voor een ondernemer om zich in Hellendoorn te vestigen en te werken?

Mooie opkomst
De ontbijtsessie werd vorige week vrijdag gehouden in het pand van Niverplast. De opkomst was hoog deze keer; een groot aantal ondernemers schoof in de vroegte aan bij het ontbijt. Zo'n 90 mensen waren hierbij aanwezig. Vorig jaar waren dit er nog 68. Van sommige bedrijven waren twee personen aanwezig. Het onderliggende thema van deze jaarlijkse ontbijtsessie is altijd werkgelegenheid en in dat kader worden ook met name de samenwerkende partners van de gemeente Hellendoorn uitgenodigd. Het gaat dan om relaties waarmee zij kansen kunnen creëren voor mensen met een zwakke arbeidspositie. De gemeente nodigde daarom gericht zowel grotere als kleinere bedrijven uit. ZZP'ers worden over het algemeen niet uitgenodigd, aangezien zij geen arbeidsplaatsen kunnen bieden. Op praktisch vlak zou het ook lastig zijn om alle ruim 2.000 bedrijven in Hellendoorn allemaal uit te nodigen.

Spreker
Voor deze gelegenheid werd ook een boeiende spreker aangetrokken: Ruud Veltnaar. Hij is filosoof, trendwatcher, buitengewoon hoogleraar en een zelfbenoemd talent in het vertalen van trends en ontwikkelingen naar de impact op het leven en werk. Hij ging met de ondernemers in gesprek om hen te prikkelen. Dit wees uit dat ondernemers in Hellendoorn nog wel wat kunnen leren qua het 'omdenken'; een benaming voor creatief en met een frisse blik kijken naar vertrouwde vraagstukken. Uiteindelijk was het een productieve, leerzame én leuke sessie voor de ondernemers.