Wilgenweard Nightbike Experience

NIJVERDAL - Met je voorlamp baan je je een weg door het donkere bos. De reflectoren wijzen je de weg. Geniet van de bijzondere ervaring van het mountainbiken in het donker bij de Wilgenweard Nightbike Experience.

Dé mountainbiketoertocht van 30 km in het donker over een vernieuwd parcours. Nightbiken is een bijzondere beleving. De route voert je over bredere paden door het bos en over verharde wegen in de omgeving van de Sallandse Heuvelrug. De afdalingen zijn zo veilig mogelijk gekozen. De route wordt bewegwijzerd met reflectoren. Mountainbiken in het donker leert je de omgeving op een heel andere manier kennen.

Informatie
De Wilgenweard Nightbike Experience is op 30 december om 18.00 uur. De kosten bedragen voor leden 6,50 euro en voor niet leden 8,50 euro.

Programmeren voor kids

NIJVERDAL - Bij een CoderDojo leren kinderen tussen de 7 en 17 jaar onder andere programmeren, websites bouwen, apps ontwikkelen en programma's en games maken. Onderling delen deelnemers hun kennis en maken ze nieuwe dingen.

In deze tweede CoderDojo gaan we aan de slag met Scratch. Hiermee kun je je eigen computerspel maken of je verhaal vertellen door zelf de achtergronden en de karakters te bepalen. Deze kun je laten bewegen en geluiden laten maken. Deelname is gratis, wel even opgeven vanwege beperkte deelname. De CoderDojo is op 3 januari om 14.30 uur. Het wordt gehouden in de ZINiN bibliotheek Nijverdal.

Demonstratie preparen

NIJVERDAL - 4 januari staat Natuurmuseum Holterberg in het teken van het prepareren van dieren. Preparateur Jentai van Grevenhof geeft die middag van 13.00 tot 16.30 uur een demonstratie.

Prepareren is meer dan een techniek. Een preparateur is een kunstenaar. Hij moet niet alleen kunnen boetseren maar het dier ook een natuurlijke houding geven. Bij dit alles is de kennis van de preparateur betreft de levenswijze van het dier absoluut noodzakelijk. Hij moet gedrag en houdingen kennen en de anatomie, om bij het prepareren het dier zo natuurlijk mogelijk te kunnen weergeven.