Afbeelding
Foto:

Verkiezingsprogramma
Lokaal Hellendoorn klaar

HELLENDOORN - Lokaal Hellendoorn heeft het verkiezingsprogramma vastgesteld. De partijen Gemeente Belangen, BurgerBelang en HOP trekken de komende verkiezingen samen op. De fracties hebben nu gezamenlijk negen zetels in de gemeenteraad, waarmee ze gezamenlijk op papier de grootste zouden zijn; het CDA heeft 8 zetels. Met een sterk verkiezingsprogramma proberen zij de gunst van de kiezer te krijgen. Ook in andere gemeenten blijkt samenwerking tussen lokale partijen een mooie manier om meer bekendheid te krijgen bij de kiezers.

Het programma kreeg dan ook de titel 'Samen zijn we sterker, met mekaar' om uiting te geven aan deze insteek. De partijen willen een sterk en onafhankelijk Hellendoorn, met fijne leefbaarheid, sterke zorg en welzijn dichtbij en natuurlijk ook werk, onderwijs, veiligheid en een sterk cultureel aanbod. Kortom, thema's die veel inwoners van groot belang achten.

Speerpunten
Ook zijn er specifieke speerpunten per wijk en dorp waar Lokaal Hellendoorn zich hard voor zal maken. Lokaal Hellendoorn wil lokaal doen wat lokaal kan, ook met eigen ondernemers, meer betaalbare woningen bouwen (ook in de kernen), de hondenbelasting afschaffen, huishoudelijke ondersteuning voor mantelzorgers, overleg met huisartsen en apotheek om spreekuur in eigen gemeente te verruimen naar de avond en in het weekend, meer aandacht voor promoten vakmanschap en lokale streekproducten, onderzoek naar wensen en mogelijkheden kunstgrasvelden in de hele gemeente, verbeteren openbare verlichting in het buitengebied, stimuleringsprogramma duurzaamheid, afschaffen leges en bijzondere afdrachten (Support for Nature) voor vrijwilligersorganisaties , inwoners meer betrekken bij beleid en uitvoering en meer mee laten beslissen.

Kieslijst Lokaal Hellendoorn
De leden hebben een kieslijst vastgesteld van ervaren en nieuwe mensen, jong en ouder, uit alle windrichtingen van onze gemeente en met verschillende deskundigheden. De eerste twee ervaren mensen zullen samen de Lokaal Hellendoorn kar trekken. Thea ten Have, Jan Veneman, Frans Runneboom, Hetty Ligtenberg-Grondman, Matthijs Knobben, Henri Geugies, Annemarie Dubbink, Jan Slooijer, Gerard ter Horst, Dennis Meijerman, Rob van der Heide, Alex Tijhuis, Diantha Geurts-Bakker, Jeannette Schraa, Johanna Lusink, Ben Kattebeld, Bertus van de Merwe, Leendert van Haaften, Aafko de Vries, Trudy Nijhof.