Afbeelding
Foto:

Bedrijven 't Lochter stimuleren fietsen

NIJVERDAL - Fietsen is gezond, goed voor het milieu én zorgt ook nog eens voor minder drukte op de weg. Vier bedrijven op bedrijvenpark 't Lochter gaan daarom samenwerken om meer fietsen voor woon-werkverkeer en zakelijk verkeer te stimuleren.

Vier bedrijven, 12Build, Niverplast, Nemaco Bouwmachines en Kartplaza Actionworld hebben elektrische bedrijfsfietsen aangeschaft voor hun medewerkers. Zij kunnen deze gebruiken voor woon-werk en zakelijk verkeer, zoals bezoek aan klanten. Eind december werden de fietsen feestelijk in ontvangst genomen.

Duurzaam
Bedrijvenpark 't Lochter wil graag zo duurzaam mogelijk werken. Gertjan Mollink van Parkmanagement 't Lochter: "Door het stimuleren van het fietsgebruik streven we naar minder auto's op de weg. Het bespaart autokilometers en CO2 uitstoot. Anderzijds is fietsen goed voor de gezondheid, draagt het bij aan de vitaliteit van medewerkers en daarmee aan het terugdringen van het ziekteverzuim."

Samenwerking
Alle bedrijven dragen financieel bij aan de aanschaf van deze bedrijfsfietsen. Zij werken hiervoor samen met Twente Mobiel en het Parkmanagement. Wethouder Jelle Beintema: "De stimulering van fietsvervoer past naadloos in de duurzaamheidsparagraaf van het revitaliseringsprogramma voor bedrijvenpark 't Lochter waarin d= businessclub Hellendoorn Nijverdal, het parkmanagement en de gemeente gezamenlijk optrekken." Twente Mobiel is onderdeel van de provincie Overijssel en voert het programma Beter Benutten uit. Rijk, regio en bedrijfsleven streven samen naar een goede bereikbaarheid voor iedereen.

Voordelen
Het stimuleren van fietsen voor woon-werkverkeer en tijdens werktijd is een belangrijk aspect in de regio. Twente Mobiel zet zich hier veel voor in, om samen met werkgevers zoals op 't Lochter tot leuke, innovatieve projecten te komen. Naast de inherente gezonde impuls van het fietsen heeft dit ook concrete voordelen voor de Twentse bereikbaarheid doordat er in theorie minder files zullen ontstaan. In Twente ligt al veel hoogwaardig asfalt om dit mogelijk te maken.