Afbeelding
Foto:

Nieuwe Hardloopgroep bij ASV Atletics Nijverdal!

NIJVERDAL - Het nieuwe jaar beginnen we altijd met veel goede voornemens; waaronder natuurlijk ook meer bewegen. Bij ASV Atletics in Nijverdal ging deze week een nieuwe hardloopgroep van start op de woensdagochtenden.

Afgelopen woensdag was de eerste bijeenkomst voor de nieuwe lopers; u kunt zich echter nog steeds aanmelden en aansluiten op 17 januari. De afgelopen jaren hebben tientallen sportieve dames en heren deelgenomen aan de clinics voor (her)startende hardlopers die op de woensdagochtenden werden georganiseerd door Atletics. Onder de deskundige en enthousiaste begeleiding van hardlooptrainer Bertus van Elburg lukte het de meeste deelnemers om na 10 weken een half uur aaneengesloten hard te lopen. Een aantal van hen deed na afloop zelfs mee aan een 5 kilometer wedstrijd waar ze apetrots over de finish kwamen. Naast de clinics voor starters kwamen er clinics voor gevorderden die verder wilden en uiteindelijk op een goede manier 10 km. leerden hardlopen.

Vervolg
Na afloop van de serie clinics werd steeds vaker de vraag gesteld of er niet gewoon doorgegaan kon worden op de woensdagmorgen. Sommigen gingen daarvoor gewoon verder met een tweede serie clinics en een enkeling volgde zelfs een derde serie van 10 clinics! Aan die oproep is nu gehoor gegeven: met ingang van woensdag 10 januari kan er tussen 09.00 uur en 10.30 uur deelgenomen worden aan een nieuwe hardloopgroep op het prachtige atletiekcomplex van ASV Atletics. Deze groep is met name bedoeld voor hardlopers die al rond de 5 kilometer of een half uur aaneengesloten kunnen hardlopen. Ook deelnemers aan eerdere clinics (zowel starters als gevorderden) zijn van harte uitgenodigd! Naast lekker hardlopen wordt er natuurlijk ook voldoende aandacht geschonken aan o.a. looptechniek, loophouding en een goede rompstabiliteit. Voor de echte (her)starters zullen er bij voldoende belangstelling weer nieuwe clinics worden georganiseerd.

Loop mee
Dus: goede voornemens voor het nieuwe jaar? Ga meteen goed van start en kom er bij op de woensdagmorgen. Meld je aan bij ASV Atletics voor de nieuwe hardloopgroep op de woensdagmorgen! Informatie over Atletics en een aanmeldingsformulier is te vinden op www.asvatletics.nl Je kunt voor informatie ook terecht bij Bertus van Elburg bertusvanelburg@ziggo.nl / 0624439755