Informatieavond buurtbuslijn

NIJVERDAL - Met het verdwijnen van de buslijn van Syntus tussen Nijverdal en Hellendoorn is er sprake van een buurtbuslijn op dit traject. Hiervoor zijn vrijwilligers nodig die op deze buurtbus willen rijden.

Vanaf 2 maart 2018 zal de Syntus buslijn op dit traject stoppen. Dit omdat er te weinig gebruik gemaakt wordt van deze buslijn. De gemeente wil dit gat opvullen met een buurtbus op basis van vrijwillige chauffeurs. Al eerder werd een informatieavond georganiseerd over het invullen van taken hiervoor. Dit leverde al 17 vrijwilligers op, maar er zijn meer gegadigden nodig om het project te kunnen starten. Daarom wordt een tweede informatieavond georganiseerd voor geïnteresseerden. Deze zal plaatsvinden op 17 januari om 19.30 uur in partycentrum Noabers aan de Dorpsstraat 26 in Hellendoorn. Tijdens de informatieavond krijgen bezoekers te horen wat de vrijwilligersfunctie inhoudt en hoe dit project ingevuld zal worden. De gemeente zoekt bij voorkeur naar vrijwilligers die in de buurt van de buslijn wonen.

Met dit vrijwilligersproject hoopt de gemeente de buslijn te kunnen behouden op basis van gastvrijheid en service. De vrijwilligers krijgen naast het contact met dankbare reizigers ook een tegemoetkoming in de reiskosten en een kerstpresentje. Geinteresseerden voor de informatieavond kunnen zich vooraf opgeven bij het gemeenteloket Bouwen, Milieu en Openbare werken. Telefonisch opgeven kan via 0548-630214 of per mail naar bmo@hellendoorn.nl.