Afbeelding
Foto:

Vragen over einde poli-spreekuren

HELLENDOORN - De raadsfracties BurgerBelang, Gemeente Belangen en HOP hebben vragen gesteld aan het college van B&W over het beëindigen van poli-spreekuren.

De fracties maken zich zorgen over signalen dat de Ziekenhuis Groep Twente een aantal polikliniek-spreekuren wil beëindigen in het Medisch Centrum Nijverdal. Het gaat dan om onder meer de röntgen, diabetes, orthopedie, dermatologie en cardiologie-spreekuren. De fracties zien dit als een onaanvaardbare aantasting van de lokale zorg. Inwoners moeten straks dan immers verder reizen naar het ziekenhuis in Almelo. "De afstand en extra vervoersproblemen die daardoor ontstaan voor onder andere oudere mensen, chronische zieken en mensen met een beperking vinden we onacceptabel.", aldus de gezamenlijke verklaring.

Vragen
De fracties hebben deze week formele vragen gesteld aan het college van B&W over deze situatie. Ook met als doel om hen te bewegen zich in te zetten voor behoud van deze zorg, al dan niet in samenspraak met de lokale huisartsen. Ook andere ziekenhuizen in de regio versoberen hun polis als gevolg van bezuinigingen.