Afbeelding
Foto:

Lokale partijen brengen hun geschiedenis in kaart

HELLENDOORN - De lokale partijen BurgerBelang, Hellendoorns Onafhankelijke Partij en GemeenteBelangen gaan een gezamenlijk boekwerk uitbrengen over de geschiedenis van de lokale partijen. Vorig jaar hebben zij gezamenlijk de nieuwe partij Lokaal Hellendoorn opgericht, als opvolger.

De drie eerdere partijen zullen opgeheven worden om samen als één partij deel te nemen aan de komende gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart. Maar omdat de partijen afzonderlijk een mooie geschiedenis hebben, is het voor hen wenselijk om toch een stukje van dit erfgoed te bewaren. Het is altijd fijn om te weten waar je vandaan komt, zogezegd. Het bestuur van Lokaal Hellendoorn besloot daarop om de geschiedenis van de drie partijen in boekvorm vast te leggen.

Lange geschiedenis
GemeenteBelangen is de oudste lokale partij en bestaat al sinds 1931. GB, BB en HOP hebben veel betekend in de politiek van de gemeente Hellendoorn. Meer dan 85 jaar (ruim driekwart eeuw!) geschiedenis van lokale politiek is de moeite waard om samengevat te worden in een bondig boekwerk met veel herinneringsfoto's over vervlogen tijden.

Materiaal gezocht
Het bestuur doet nu graag een oproep om zoveel mogelijk materiaal 'uit de oude doos' te vinden. Wellicht dat er bij oud-leden, oud-bestuurders, historici en natuurlijk media nog volop leuk materiaal te vinden is dat een kijkje geeft in het wel en wee van lokaal politiek bestuur door de decennia heen. Wie materiaal heeft en dit beschikbaar wil stellen mag het in een envelop naar De Huiskamer op de Markt 3 in Nijverdal brengen, ter attentie van Aafko de Vries. Geef dan wel aan of u eventueel materiaal terug wil ontvangen, met vermelding van uw naam en adres. Ook kunt u materiaal mailen naar a.devries@hetnet.nl. Zo helpt u de partijen om een stukje geschiedenis van Hellendoorn voor het nageslacht te bewaren.