Afbeelding
Foto:

Kaasspecialist op (hopelijk) prijswinnende markt

NIJVERDAL - In editie 19 januari van Hart van Nijverdal werd bekend gemaakt dat de Nijverdalse zaterdagmarkt genomineerd is voor de beste middelgrote markt van Nederland.

Zaterdag 3 februari, als de keurders weer op de markt komen, wordt er van alles georganiseerd om de markt er tiptop en in een goed daglicht te plaatsen voor de jurering. Gezellige stamtafels, muziek en de actie om kans te maken op één van de vijf goed gevulde grote jute markt-tassen. Afgelopen zaterdag en morgen, zaterdag 27 januari worden hiervoor bonnen uitgereikt aan de bezoekers. De winnaars worden zaterdag 3 februari getrokken om 11.30 uur! De organisatie heeft het tijdstip vervroegd.

Mooie prijzen
De winnaars moeten ook daadwerkelijk om 11.30 uur op de markt aanwezig zijn. Diecky ter Weele van de pr commissie vertelt: "de trekking zou eerst om 12.00 uur plaats vinden maar dat is gewijzigd naar 11.30 uur. Het wordt een heel gezellige dag. En heb je niet gewonnen dan maak je nog wel kans met deze bon op de prijs van 250 euro bij de trekking van eind februari. Natuurlijk hopen we dat we ons een jaar lang de beste markt mogen noemen en dat we Roermond, Dinxperlo en Schagen achter ons kunnen laten. We maken denk ik een goede kans en we hebben ons beste beentje voor gezet, maar dat doen we het hele jaar door. "

Van Waardenburg
Nieuw op de markt en toch ook weer niet: een echte kaasspecialist. Sabine van Waardenburg is al vijf jaar een bekend gezicht op de Nijverdalse zaterdagmarkt. Vijf jaar geleden startte ze met werken achter de kraam van Westerhof Kaasspecialist en leerde Nijverdal haar kennen als een goedlachse dame met kennis van alle soorten kazen. Dit jaar kreeg ze de mogelijkheid de plek en de kraam van Roy Westernof over te nemen. Roy gunt zijn medewerker deze mooie standplaats op de zaterdagmarkt. Sabine staat met haar kraam nu op vier markten. In Nijverdal staat ze tussen de koffiekraam en de kraam van Wim Groot lipman, die verse vleesproducten verkoopt.

Specialiteit
De specialiteit van van Waardenburg kaas is de magere 30 plus kaas. Maar eigenlijk kun je hier terecht voor alle kaassoorten. Ze blijft haar kaas inkopen bij haar voormalig werkgever Westerhof kaasspecialist. Haar klanten blijven dus verzekerd van de beste kwaliteit kazen met een heerlijke smaak.