Afbeelding
Foto:

Burgemeester genomineerd Vrouw in de Media Award

HELLENDOORN - Burgemeester Anneke Raven van Hellendoorn is genomineerd voor een mooie prijs: de 'Vrouw in de Media Award Overijssel 2017.

De prijs is opgezet door mediaplatform VIDM.nl en sprekersbureau ZijSpreekt. Tot 4 januari kan gestemd worden op burgemeester Raven - of natuurlijk een andere kandidaat. Stemmen loopt via https://nl.surveymonkey.com/r/vidmawards2017.

Prominent
De Vrouw in de Media Award is een landelijke prijs, die sinds 2009 wordt uitgereikt aan een prominente Nederlandse vrouw die opvallend aanwezig is geweest in de landelijke media. De prijs is ingesteld om recht te doen aan de vrouwelijke deskundigheid die Nederland rijk is, aldus de site VIDM.nl. Sinds vorig jaar zijn daar provinciale prijzen bij gekomen, voor ieder provincie één. In Overijssel zijn in totaal tien genomineerden. Deze werden aangedragen door regionale journalisten. Burgemeester Raven was aangenaam verrast door de nominatie: "Leuk hoor, dit! Eervol ook, om samen met allemaal Overijsselse toppers in zo'n lijst te staan. Ik hoop dat zo'n initiatief als dit aan meisjes en vrouwen laat zien dat je vooral moet doen wat bij je past en waar je goed in bent, dat je je eigen weg moet kiezen, ook als dat niet altijd vanzelfsprekend is. Ik zou ook graag zien dat er meer vrouwen zich met de politiek bemoeien. Want de politiek bemoeit zich ook met ons. En dan kun je er maar beter bij zijn!"