Afbeelding
Foto:

Praat mee
over Grotestraat

NIJVERDAL - Dit jaar zal er veel gaan veranderen in de Grotestraat. De gemeente Hellendoorn kondigde vorig jaar al aan dat ze in 2018 de Grotestraat in Nijverdal een grootschalige herinrichting willen geven. Inmiddels zijn de plannen voor het grootste gedeelte klaar. Tijd dus om de inwoners en betrokkenen nogmaals mee te laten praten in dit proces.

Het ontwerp voor herinrichting van de Grotestraat kwam tot stand in een aantal ontwerpsessies. Naast inwoners waren ook ondernemers en pandeigenaren actief betrokken bij dit proces. De gemeente is blij dat veel mensen mee wilden praten en denken over de toekomstige inrichting van de straat. Nu het plan naar de afrondende fase gaat met een definitief ontwerp wil de gemeente dit op dezelfde manier aanpakken. Oftewel, met veel inbreng van deze betrokkenen.

Bijeenkomsten
De gemeente orgniaseert daarom een drietal vervolgbijeenkomsten. Afgelopen maandag was de eerste bijeenkomst, de volgende twee zijn op maandag 12 februari en maandag 5 maart. Telkens om 19.30 uur in het Huis voor Cultuur en Bestuur.

Programma
Op de eerste avond gaf de gemeente een terugblik op de aanpak tot nu toe. Vervolgens gingen medewerkers van landschapsontwerpbureau Okra aan de slag om aanvullende wensen en inzichten te verzamelen en te bespreken. Dit verwerken zij nu in verdere concepten die op 12 februari besproken zullen worden.

Afronding
Op de derde avond ligt er dan een technisch en financieel haalbaar ontwerp op tafel, dat na bespreking het officiƫle besluitvormingstraject bij de gemeente in gaat. Op deze avonden zijn ook medewerkers van aannemingsbedrijf Dusseldorp aanwezig. Zij zijn intensief betrokken bij het tot stand komen van het uiteindelijke ontwerp en voeren het project uit. Voordat de schop daadwerkelijk de grond ingaat, nodigt de gemeente u nog een keer uit, om de uitvoering te bespreken: de planning, omleidingen, voorkomen van overlast, waar u terecht kunt met vragen of klachten, bereikbaarheid van uw pand of woning en andere praktische informatie.