Ineke Kievit vertelt in 'n Oale Griezen

HELLENDOORN - Schrijfster Ineke Kievit vertelt op 9 februari in 'n Oalen Griezen over haar boek 'De zuster mijn moeder'.

Op vrijdag 9 februari zal Ineke Kievit-Broeze, de schrijfster van het boek 'De zuster van mijn moeder' een inleiding verzorgen de kerk 'n Oalen Griezen te Hellendoorn. Zij zal ons meenemen in de aangrijpende historie van de Hellendoornse familie Bartels, woonachtig bij de Regge. Een verleden van een boerengezin waar twaalf kinderen worden geboren, van wie er zes bij de geboorte of op jonge leeftijd sterven. Was er een verband met industriewater dat de Regge vervuilde? Bijzondere aandacht zal Ineke geven aan de geloofsbeleving binnen het toenmalige gezin Bartels. De avond wordt georganiseerd door de stichting 'Noabers van 'n Oalen Griezen'. In samenwerking met de stichting 'Oald Heldern de noaberschop' zullen ook foto's en kaarten van de Regge bij Hellendoorn en nabije omgeving te zien zijn. Na afloop is er gelegenheid de schrijfster en elkaar onder genot van een drankje te ontmoeten.

Te koop
Uiteraard is het boek deze avond te koop. Iedereen is van harte welkom. De toegang is gratis. Een vrije gift is zeer welkom. Aanvang 20.00 uur. Inloop vanaf 19.30 uur.

Meer activiteiten
Het is de eerste avond van een serie activiteiten die de stichting 'Noabers van 'n Oalen Griezen' wil organiseren. De stichting heeft een culturele ANBI-status en wil door het inzamelen van geld een financiƫle bijdrage leveren aan het onderhoud van het monument 'n Oalen Griezen en tevens passend cultureel van het gebouw stimuleren. U kunt helpen door donateur te worden of het doen van eenmalige gift om hen ook in de toekomst te blijven steunen. Stuur een mail naar info@oalengriezen.nl en u ontvangt alle informatie.