Shutterstock
Shutterstock Foto:

Hoge nood voor openbaar toilet

NIJVERDAL - Het is hoognodig tijd dat er een openbaar toilet komt in Nijverdal. Dit is de grote boodschap die de fracties Gemeente Belangen, HOP en BurgerBelang graag over willen brengen bij het college van B&W.

De fracties vroegen al eerder aandacht voor dit belangrijke thema; ook naar aanleiding van de landelijke discussie over de beschikbaarheid van openbare toiletten. Zo vroeg ook het Gehandicapten Platform Hellendoorn al meermaals om te kijken naar het realiseren van een openbaar toilet. Zeker voor inwoners en bezoekers met specifieke klachten is het lastig dat ze nergens terecht kunnen wanneer dit nodig is. Zo heeft één op de vijf Nederlanders regelmatig darmklachten.

Gesprekken
Bij de begrotingsbehandeling dienden de drie fracties al een motie in voor realisatie van een openbaar toilet. Wethouder Beintema gaf toen aan dat er gesprekken gevoerd zijn met ondernemersvereniging Op Nijverdal. Dit naar concept van het Duitse 'Nette Toilette', waarbij winkels en horeca kosteloos publiekelijk toegankelijke toiletten aanbieden. Hierbij krijgen de eigenaren dan een bijdrage van de gemeente om de kosten te dekken. Hiermee kan dan het grootste struikelblok weggenomen worden voor de ondernemers, maar het geld zal natuurlijk wel ergens weg moeten komen.