Afbeelding
Foto:

Informatieavond voor duurzaam bouwen

NIJVERDAL - De gemeente organiseert komende dinsdag een informatieavond over duurzaam bouwen.

Er is steeds meer aandacht voor het thema duurzaamheid. Om de planeet ook in de toekomst te behouden, moeten wij als mens belangrijke keuzes maken. Zo is het terugdringen van energieverbruik en het duurzaam opwekken van energie een belangrijk speerpunt voor de komende decennia.

Maatregelen
Ook de gewone inwoner kan zelf veel doen om bij te dragen aan deze duurzame ambitie. Zo kunnen bestaande woningen duurzamer gemaakt worden door onder meer plaatsing van zonnepanelen, een zonneboiler en natuurlijk: het zo goed mogelijk isoleren van de woning om zo warmteverlies te voorkomen.

Bouwen
Maar om een écht duurzame woning te realiseren is het natuurlijk het mooiste om deze ook echt van de grond op duurzaam te bouwen. Zo kan er al in een vroeg stadium rekening gehouden worden met de duurzame energievoorziening. Zo is het mogelijk om een huis te verwarmen met aardwarmte en natuurlijk is ook gasloos bouwen een belangrijk en actueel thema. Voor een deel van deze maatregelen zijn ook concreet subsidies beschikbaar via de gemeente. Zo kunnen maatregelen gunstig uitgevoerd worden en profiteert u uiteindelijk van lagere maandlasten.

Bijeenkomst
De bijeenkomst wordt komende dinsdag 13 februari gehouden. Deze informatieavond wordt gehouden in de Hellendoornzaal van het Huis voor Cultuur en Bestuur. De inloop begint om 19.00 uur en de informatieavond zelf start om 19.15 uur. Iedereen die een bouwplan overweegt kan binnenlopen. Mark Pijffers uit Hellendoorn bouwde een duurzame woning en vertelt over zijn ervaringen. Daarnaast gaat Machiel Karels van Buro Loo in op de praktische, technische en fi nanciele kanten van duurzaam bouwen: de verschillende technische mogelijkheden, subsidies, aannemers, materialen en nog veel meer. Aanmelden is niet nodig, u kunt gewoon komen. De bijeenkomst duurt tot ongeveer 21.15 uur.