Loop naar de maan!

NIJVERDAL - De maan zien we vaak aan de hemel staan en spreekt tot de verbeelding. Meer zien en leren over de maan kan bij het Buitencentrum Sallandse Heuvelrug.

Een gids van Sterrenwacht Hellendoorn zal aan het begin van de avond alles vertellen over de maan en planeten die zichtbaar zijn. Vervolgens zal de boswachter vertellen over leven in het bos als het donker is. Daarna volgt nog een wandeling in het bos en over de velden van de Sallandse Heuvelrug. Na de wandeling zal bij helder weer de maan met de kijkers in de koepel van het gebouw bewonderd kunnen worden.

Loop ook mee
Op 24 februari vanaf 19.00 uur bent u van harte welkom om mee te doen met deze gezamenlijke activiteit van Sterrenwacht Hellendoorn en het Buitencentrum van Staatsbosbeheer in Nijverdal. De entreeprijs voor kinderen tot en met 12 jaar bedraagt € 7,50 en voor volwassenen €12,50.

The Simon & Garfunkel Story

NIJVERDAL - Het verhaal van Paul Simon en Art Garfunkel, verteld met muziek en videobeelden, is na de volle zalen in Europa en Azië nu ook te zien in het ZINiN Theater in Nijverdal.

Charles Blyth en Sam O'Hanlon zullen samen met een live-band wereldberoemde hits als 'Mrs. Robinson' en 'Bridge Over Troubled Water' laten horen tijdens deze voorstelling. Dit eerbetoon aan Simon & Garfunkel meemaken kan op 22 februari vanaf 20.15 uur in het ZINiN Theater in Nijverdal. De kaarten vanaf € 22,50 zijn verkrijgbaar via ondermeer www.zinin.com

Fossielen, mineralen en stenen

HAARLE - Vanaf 19 februari kunt u in de ZINiN Bibliotheek in Haarle de expositie "Fossielen, mineralen en stenen" bezoeken.

Tijdens de openingstijden van de ZINiN Bibliotheek in Haarle kunt u gratis de grote verzameling van de heer Wolterink en mevrouw Wieten zien. Alle materialen zijn door hen gevonden tijdens reizen in ondermeer Denemarken, Zweden en Engeland. De verzameling bevat ook materialen van zeer dichtbij, namelijk uit de Hellendoornse berg. Kom de stenen in allerlei vormen en maten bewonderen in de bibliotheek in Haarle.