Afbeelding
Foto: Bart Broens

Gezellig carnaval bij De Zweef

NIJVERDAL - Vrijdag 9 februari heeft carnavalsvereniging de Gagelkealtjes wederom een grandioos carnaval georganiseerd!

Vorig jaar werd een begin gemaakt om het carnaval in Nijverdal nieuw leven in te blazen door ook de jeugd enthousiast te krijgen voor dit fantastische feest. Onder leiding van Prins Jordy 1 en zijn adjudant Marnick werden wederom basisscholen de Wingerd, de Triangel en de Rietslenke bezocht, nieuw in het programma was de St. Sebastianusschool in Hellendoorn.

Gezellige middag
Na vele polonaises, dansjes en blije gezichten werd 's middags het feestje in de kantine bij R.K.S.V. de Zweef nog eens dunnetjes overgedaan. Carnavalsmuziek, confetti, een ballonnenclown en wat dozen schmink hebben mede bijgedragen tot een fantastische middag. Bovendien was er een optreden van de dansmariekes van C.V. de Sukkewottels en een bezoek van de C.V. de Kruud'nstampers uit de kruidenwijk. Met een kleine 400 bezoekers blijkt dat het carnaval zeker toekomst heeft in Nijverdal! Iedereen genoot volop van de oergezellige sfeer.

Volwassenen
Na het kindercarnaval op vrijdagmiddag was het vrijdagavond de beurt aan de volwassenen om zich van hun beste kant te laten zien. Mede door de muzikale begeleiding van de Klepperbloazers en een bezoek van CV de Tolmennekes uit Wierden bleef het nog lang gezellig in de volle kantine.

Optocht
Zaterdag werd er koers gezet richting Haarle om daar mee te lopen in hun jaarlijkse optocht; toch altijd een hoogtepunt voor het groeiend aantal carnavalisten. Na een mooie ronde door de dorpskern werden de festiviteiten vervolgd in het dorpshuis. De Gagelkealtjes kreeg nog een eervolle vermelding door een derde plaats te behalen in hun categorie; een prestatie om trots op te zijn. Er werd nog wat gedronken en gepraat alvorens langzaam huiswaarts te keren. De organisatie is blij om te zien dat het carnaval in Nijverdal zeker leeft en dat het gezien het enthousiasme bij de jeugd ook zeker een mooie toekomst tegemoet gaat de komende jaren! Alaaf!

Foto: Bart Broens