Afbeelding
Foto:

Samenwerking voor een robuust centrum

NIJVERDAL - Hoe moet het centrum van Nijverdal er in de toekomst uitzien? En wat treffen we daar aan qua winkels en diensten? Dit waren de belangrijke vragen die afgelopen vrijdag centraal stonden bij de startbijeenkomst Centrumontwikkeling Nijverdal.

De gemeente en ondernemers uit het centrum kwamen bij elkaar om van gedachten te wisselen over de toekomstige invulling van het centrum. Ruim 50 ondernemers maakten gebruik van deze uitnodiging. De gemeente heeft inmiddels een Masterplan voor het centrum opgesteld. Ook hebben de gemeente en winkeliersvereniging 'Op naar Nijverdal' een convenant gesloten met maatregelen om het centrum nog aantrekkelijker te maken. En nu gaan de verschillende partijen met elkaar concreet aan de slag.

Veel werk
Wethouder Jelle Beintema en Jan Scheppink, voorzitter van 'Op naar Nijverdal', praatten de ondernemers bij over de stand van zaken en de plannen. De inrichting van de Grotestraat wordt in goed overleg met ondernemers en omwonenden opgepakt. Dit moet zorgen voor een breed draagvlak. Verder zijn er drie werkgroepen opgezet. Ondernemers buigen zich over de thema's 'Vastgoed en Openbare Ruimte', 'Marketing' en 'Professionalisering van Ondernemerschap'.

Concrete plannen
Een belangrijk kspeerpunt in de plannen is het aanpakken van de leegstand. Net als in veel andere gemeenten zag ook het Nijverdalse centrum een afname van winkels. Er zal nu gekeken worden naar opties om bijvoorbeeld binnen een jaar vier รก vijf van deze leegstaande panden in te vullen. Een nieuwe marketingstrategie, gebaseerd op het onderscheidend vermogen van Nijverdal, moet innovatieve concepten en bedrijven aantrekken.

Inzichten
Retail- en indentiteitexpert Tom Kikkert hield in dit verband een inspirerend betoog over consumentengedrag en het profileren van ondernemingen op identiteit. Gedeputeerde Monique van Haaf was vrijdagavond aanwezig in Nijverdal en toonde zich enthousiast over het nieuwe elan in het Nijverdalse centrum. De provincie is onder de indruk van de resultaten van samenwerking tot nu toe.