Politiek debat

HAARLE - Goed voorbereid de gang naar de stembus maken voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018? Woon dan het debat op 15 maart bij.

Plaatselijk Belang Haarle nodigt de politieke partijen in Hellendoorn uit voor een debat op 15 maart van 20.45 tot 22.00 uur. Een kans voor Haarlenaren om vragen te stellen aan de lijsttrekkers.

Yentl en de Boer: "Magie"

NIJVERDAL - De nieuwste voorstelling van Yentl en de Boer heet "Magie" en is op 10 maart om 20.15 uur te zien in het ZINiN theater in Nijverdal.

In deze nieuwste voorstelling gaan Yentl en de Boer op zoek naar iets bijzonders, iets dat niet alledaags is en dat zorgt voor verwondering. Ze maken die zoektocht met afwisselend muziek, verhalen en personages. Het duo dat eerder al de Annie M.G. Schmidtprijs won, maakt van de avond er eentje om nog lang van te genieten. Ook zin in wat Magie? Bestel uw kaarten vanaf € 16,50 op www.zinin.com.

Loving Vincent

NIJVERDAL - De film "Loving Vincent" over de schilder Vincent van Gogh is de eerste film die volledig gemaakt is van geschilderde frames. Deze unieke film is 6 maart om 20.00 uur te zien in ZINema.

In de film gaat de zoon van de postbode van Vincent van Gogh op zoek naar waarom Van Gogh zelfmoord heeft gepleegd. Was zijn geestelijke gezondheid de oorzaak van de zelfdoding of was het een daad om meer aandacht voor zijn werk te krijgen? Een indrukwekkende film over het leven en de dood van één van Nederlands bekendste schilders. Kaarten zijn onder andere verkrijgbaar op www.zinin.com en kosten € 8,50.

Boekenweek

NIJVERDAL - Natuurlijk gaat de ZINiN Bibliotheek aandacht besteden aan de Boekenweek 2018 met als thema Natuur.

Voor deze Boekenweek is er een samenwerking gestart tussen de bibliotheek en Staatsbosbeheer. Naast de georganiseerde wandelingen, zal er op 11 maart in het Buitencentrum Sallandse Heuvelrug ook aandacht besteed worden aan het boek 'Erik, of het klein insectenboek' van Godfried Bomans. In de bibliotheek zal er een tentoonstelling te zien zijn van (oude) boeken over de natuur. De Boekenweek is dit jaar van 10 tot en met 18 maart.