Shutterstock
Shutterstock Foto:

Vragen over rotonde Kruidenwijk

NIJVERDAL - De PvdA-fractie heeft vragen gesteld aan het college van Burgemeester en Wethouders naar aanleiding van een bezoek aan de Kruidenwijk.

De fractie ging in gesprek met buurtbewoners om te horen wat er zoal speelt in de wijk. Een mooie manier om in contact te komen met kiezers zo kort voor de verkiezingen, maar ook natuurlijk goed om op lokaal niveau te horen wat beter kan en moet. Want, hoewel het best fijn wonen is in de Kruidenwijk, er zijn nog wel wat punten die de gemeente aan zou moeten pakken.

Rotonde
Zo kwam in gesprekken vaker de situatie rond de rotonde Helmkruidlaan en Baron van Sternbachlaan aan bod. De rotonde blijft een aanhoudend punt van zorg voor inwoners, met vele bijna-aanrijdingen als gevolg. Eerdere plaatsing van waarschuwingslichten hielp wel iets, maar er zijn nog wel gevaarlijke situaties. Zo zou eventueel de sensor van de waarschuwingslichten beter afgesteld kunnen worden om eerder aan te gaan, maar ook het flink bijsnoeien van bosschage zou de zichtbaarheid op en om de rotonde moeten verbeteren. Zij willen graag dat het college bekijkt welke opties mogelijk en nodig zijn om tot een duurzaam veilige rotonde te komen voor alle weggebruikers.

Meer punten
Een ander punt dat aan bod kwam bij de gesprekken met bewoners en het recente debat was de fontein op het Kuperserf plein. Omwonenden willen graag dat deze fontein weer gebruikt zal worden. Er werd namelijk veel geld gestoken in de inrichting van het plein en het waterkunstwerk, waardoor het jammer is dat dit niet tot zijn recht komt. Eerder werd door de voormalige vereniging woonleefbaarheid en de kunstcommissie al bij de gemeente aangedrongen om de fontein weer aan te zetten, nu nog zonder succes.

Voetpaden
Verder vraagt de PvdA aandacht voor het gebrek aan goede voetpaden tussen de Kruidenwijk en Nijverdal. Nu lopen veel voetgangers noodgedwongen op fietspaden, wat zorgt voor zeer onveilige situaties. De fractie wil dan ook graag dat er nader gekeken zal worden of er toch voetpaden aangelegd kunnen worden. De fractie hoopt dat dit prioriteit zal krijgen.