Afbeelding
Foto:

Diploma's voor trainers ASV Atletics

NIJVERDAL - ASV Atletics is een sterk groeiende vereniging met veel ambitie.

ASV Atletics is een sterk groeiende vereniging met veel ambitie. Drie trainers, Nicola Krukkert, Pieter Meesters en Bertil Krukkert hebben de afgelopen jaren de nodige ervaring opgedaan als zelfstandig looptrainer (niveau 3). De afgelopen winter maanden hebben zij de opleiding van de Atletiek Unie tot prestatie looptrainer (niveau 4) gevolgd en uiteindelijk een examen afgesloten. Alle drie mochten na afloop hun diploma in ontvangst nemen.

Diploma's
Bij atletics hebben alle trainers hun zelfstandig trainers diploma en nu zijn er in totaal 4 prestatie looptrainers. Voorzitter Berry Nieland "Het is heel belangrijk dat er goede trainers voor onze atleten staan. Een trainer zorgt er voor dat een atleet een goede begeleiding krijgt bij trainingen en wedstrijden maar voorkomt ook onnodige blessures."

Survival
Atletics is ooit begonnen als atletiek vereniging en heeft al jaren een vaste survival afdeling. Beide sporten zijn goed te combineren. "De Survival Bond Nederland heeft onlangs opleidingen ontwikkeld voor survival trainers. Vanuit Atletics mogen 12 trainers naar deze opleiding. Het was al een aantal jaren de wens van het bestuur om ook bij de survival gediplomeerde trainers te hebben. Onze hoofdtrainers hebben wel diverse diploma's uit andere sport disciplines maar een survival trainer opleiding bestond nog niet." Sinds de Survival Bond Nederland onder het NOC*NSF valt is er veel gedaan aan de verdere professionalisering van deze meer dan 10.000 leden tellende bond.

Doorontwikkeling
Maar ook Atletics blijft zich verder ontwikkelen. "Onlangs hebben wij ons als vereniging aangemeld bij de Triathlon Bond Nederland. Niet dat we direct een triathlon vereniging zijn maar hiermee bieden wij onze leden de mogelijkheid om mee te doen aan traithlon wedstrijden waarbij onze leden geen daglicentie aan moeten schaffen. Het onderdeel lopen bij een triathlon wedstrijd is bij ons uiteraard wel goed te trainen."