Leuke MCNH Klappertandrit

NIJVERDAL - De eerste rit van de Motor Club Nijverdal Hellendoorn is de Klappertandrit op Zondag 11 maart.

Deze motorrit voert grotendeels door Gelderland en pakt een stuk van de Kop van Overijssel mee. Er is een korte versie van ongeveer 180 kilometer en een lange versie van ruim 230 kilometer. Inschrijven kan tussen 09.00 en 12.00 uur in clubhuis Het Mollenhol. Deelname kost 6 euro voor niet leden, 5 euro voor MCNH leden. Meer info is te vinden op: mcnh.nl

Leerhuis

NIJVERDAL - Chris Fictoor is componist, dirigent, muziekpedagoog en kerkmusicus. Hij was onder meer directeur van het Conservatorium Enschede en het Prins Claus Conservatorium en de Dansacademie van de Hanzehogeschool Groningen.

Gezangen in tijden van lijden, sterven en opstaan.
Op deze avond introduceert Chris Fictoor muziek en teksten van liederen die hij schreef voor de Veertigdagentijd, de Lijdenstijd en Pasen. In 2015 verscheen bij Kok Kampen een nieuwe oecumenische liedbundel 'Zangen van zoeken en zien' met 746 liederen en psalmen en een daarbij behorend integraal orgelbegeleidingenboek. In een proces van twee jaar verzamelen en selecteren werkte een werkgroep uit diverse kerkgenootschappen aan deze bundel. In de Martinikerk in Groningen werd deze gepresenteerd in een bijeenkomst met1.000 bezoekers en medewerking van 13 koren. Op deze Leerhuisavond maken we kennis met een aantal van de 75 liederen die van Chris Fictoor in deze bundel zijn opgenomen. De Regenboogcantorij o.l.v. Gerdinand Piksen verleent daaraan medewerking. Het Centrum, Constantijnstraat 7a, 7442 MC Nijverdal; tel.0548-612796. Aanvang 19.30 uur, Bijdrage 6 euro.